donderdag, augustus 27, 2009

Begin nieuw seizoen voor SC Ten Boer


Dinsdag 1 september is het weer zover: Schaakclub Ten Boer begint aan een nieuw seizoen. Secretaris Jan Pilon deed ieder lid een opbeurend en stimulerend schrijven toekomen en ook Albert liet zich niet onbetuigd: van zijn hand verscheen het volgende kernachtige stuk in de regionale pers, waar eigenlijk alles in te lezen valt:

Schaakclub Ten Boer

Op dinsdagavond 1 september begint SC Ten Boer (opgericht in 1948) aan zijn 62e seizoen. Intern zal er worden gespeeld om het clubkampioenschap en om de snelschaaktitel. In de externe competitie speelt de club in de 1e klasse van de NOSBO (Noordelijke Schaakbond), waarin vorig seizoen een fraaie gedeelde tweede plaats werd behaald. Ook zal worden deelgenomen aan de NOSBO-bekercompetitie. Verder zal een tweede team uitkomen in de 3e klasse.

Geschaakt wordt in het horecacentrum Buurhoes, iedere dinsdag vanaf 19.45 u. (alleen op 1 september wordt iedereen al om 19.30 u. verwacht). H
et seizoen duurt van september tot en met mei. Nieuwe leden (of voorlopig alleen belangstellenden!) zijn van harte welkom!

Inlichtingen bij Jan Pilon (050-3022480), of Albert Prins (050-3022085). Op het weblog Alberts SchaakBlog (http://www.albertsschaakblog.blogspot.com/) wordt (sinds seizoen 2006-2007) ruim aandacht aan het wel en wee van de club geschonken. Op 11 september zal ook het jeugdschaak, dat al drie succesvolle seizoenen heeft beleefd, weer beginnen. De jeugdige schakers krijgen les volgens de Stappenplan-methode. Inlichtingen bij de leider van het jeugdschaak: Roelof Kroon (050-3024718).

Geen opmerkingen: