maandag, september 14, 2009

Begin NOSBO-competitie voor SC Ten Boer / Jeugdschaak / Opgave 192


Morgenavond, dinsdag 15 september, is het zover: Ten Boer bijt het spits af, om het zo maar eens uit te drukken, in de NOSBO-strijd. In de 1e klasse A van de Noordelijke Schaakbond zitten dit seizoen de volgende clubs: Assen 2, Bedum, DAC, Groningen 6, Haren 3, Middelstum, Roden, SISSA 2, Staunton 2 en Ten Boer.

In deze 1e ronde ontmoet Ten Boer in een 'naar voren gehaalde wedstrijd' zijn oude rivaal Middelstum. Decor van dit treffen zal het Buurhoes aan de Gaykingastraat zijn: een thuiswedstrijd dus voor de Ten Boersters. Het zal er weer om spannen!

Verder is voor de jeugd van SC Ten Boer ook het seizoen begonnen. Vrijdagmiddag 11 september hebben de eerste lessen plaatsgevonden van wat hopelijk weer een geslaagde serie zal worden!

Opgave 192

Hoe zette de witspeler deze stelling om in winst?


Stuur je antwoord naar Alberts SchaakBlog!

Aanstaand weekend volgen de goede oplossing, de partijgegevens en natuurlijk de ontvangen reacties.

Het opsturen gaat op de volgende manier:

1) Klik op 'comments' (rechts onder deze post); dan de oplossing intikken bij 'laat een reactie achter' met vermelding van je eigen naam (gewoon meteen onder de tekst). Naam vermelden hoeft niet per se, maar wordt zeer gewaardeerd!
2) Woordverificatie (gegeven woord overnemen in kadertje).
3) Kies een identiteit: overslaan.
4) Klik onderaan op 'anoniem' en je antwoord is 'in principe' geplaatst.

Je reactie zal op een wat later tijdstip, na goedkeuring, eerst alleen bij comments verschijnen (aanklikken om die te lezen!) en wordt dan later, tegelijk met het antwoord, op het 'direct zichtbare' weblog gezet.

1 opmerking:

Anoniem zei

1. Txd4 cxd4 (1... Txd5 2. Txd5 Dxd5 3. Ph6+ met damewinst) 2. Pf6+ Kf8 (2... gxf6 3. Dh6 met ondekbaar mat) 3. Dxh7 gxf6 (anders 4. Dg8 mat) 4. Te1 en mat is niet meer te voorkomen.

Roelof