woensdag, juli 07, 2010

Actuele hobby: Schaakvoetbal!


Alberts SchaakBlog ontving van Thea Heersema een verslagje (dank!) van een Schaakvoetbaltoernooi, waaraan vier jeugdige Ten Boerster schakers hebben meegedaan:

Voetbalschaak toernooi

Op 4 juli deden 4 leden van SC Ten Boer onder de naam “Dribbelkoningen” mee aan het voetbalschaak toernooi van Matin2. Het werd gespeeld op kunstgras en in de kantine van VV Mamio onder een brandende, hete zon.
De 4 jeugdspelers (Finn van Pijkeren, Robin Bruins, Koen en Bas Klomberg) hebben het heel goed gedaan en werden uiteindelijk 6de van de 10 teams. We moesten tegen 5 teams zowel schaken als voetballen. Het schaken was met een bedenktijd van 10 minuten per persoon. We hebben van de schaakwedstrijden uiteindelijk 3 verloren, 1 remise en 1 gewonnen. De overwinning was in de laatste wedstrijd tegen “FC Grasmat”, een team van het sterke Schaakkwartier.
Koen had wijselijk bord 4 gekozen en scoorde 4 uit 5. Finn, Robin en Bas hadden het een stuk lastiger tegen sterke tegenstanders (vaak 200-400 punten hoger in rating).
Bij het voetballen ging het beter en wonnen we 2 potjes, 1 remise en 2 net verloren Ook hier ging het steeds beter naarmate de middag vorderde.
Belangrijk detail is nog dat we wel tegen alle hoog eindigende teams hebben gespeeld en niet tegen de nummers 8-10. Aan het eind van de leuke, maar slopende middag was de prijsuitreiking met voor iedereen een prijsje (zakschaakspel, Donald Duck boek, oranjespullen etc.).
Dalarna deed uiteindelijk ook nog mee in het team “de Oranje Kampioenen”. Zij deed het prima en dit team werd tweede.

Op de foto onze schakers in het groen tegen de Paardensprong. Schaken 4-0 verlies, voetballen 15-0 winst.

Albert: N.B. 2x klikken op de foto voor vergroting.
Voor meer over het toernooi (eindstand, meer foto's enz.): klik op de volgende NOSBO-link: De Kampioenen winnen eerste schaakvoetbaltoernooi voor de jeugd

Geen opmerkingen: