zaterdag, oktober 23, 2010

Jeugdschakers SC Ten Boer scoren goed op 1ste Grand Prix


Deelnemers uit Ten Boer met jeugdleider Roelof


Van jeugdleider Roelof Kroon ontving Alberts SchaakBlog het volgende verslag:


Vandaag hebben 14 jeugdschakers van de schaakclub Ten Boer meegedaan op de eerste Grand Prix van het schaakseizoen. Uiteindelijk werden er 6 prijzen gewonnen. Het deelnemersveld was groot: er deden 107 schakers mee in Groningen. Het was een leuk toernooi, maar door de grote opkomst soms wel wat rumoerig.

Finn en Robin speelden in de E-groep. Ze deden het niet slecht. Robin won zelfs van de toppers, maar beiden kwamen toch niet in de buurt van de top 3.
Koen en Dalarna speelden in groep F. Dalarna haalde 3 punten. Koen begon met 3 uit 3.In de 4de ronde moest hij een moeilijk eindspel verdedigen. Hij deed het heel creatief met meerdere pat combinaties (die Koen wel zag, maar waar de tegenstander helaas niet in trapte) en verloor uiteindelijk toch nog (het eindspel was remise). De partij duurde erg lang, wat als nadeel heeft dat je meteen daarna weer moet. Ook die partij ging daardoor verloren, maar de laatste 2 won Koen weer. Hierdoor eindigde hij als 2de.


De prijswinnaars uit Ten Boer steken hun blijdschap niet onder stoelen of banken (foto's opgestuurd door Thea Heersema en Roelof Kroon)


In groep G speelde Bas. Hij haalde 3 punten. Wel goed, maar ik denk dat Bas ons nog gaat verrassen met betere prestaties dit seizoen. Het zit er in ieder geval in.

Jerimi speelde in groep H zijn tweede toernooi. Hij deed het héél erg goed en legde beslag op de 3de prijs. Een groot talent, vooral door zijn gezonde instelling en winnaarsmentaliteit.

In groep I speelden Ilse en Lars. Ilse begon goed, maar kon daarna niet het ritme vasthouden. Lars speelde heel goed en wist met 4,5 punt beslag te leggen op de 3de plek. Volgens mij gaat Lars ook een grote worden. Hij kan zich enorm concentreren. Als hij aan het schaken is kun je rustig een vraag 3x herhalen, want hij krijgt alleen het schaakbord en wat daarop gebeurt mee. En dat doet me erg aan de kleine Roelof denken!

Pepijn (groep J) heeft dan juist weer last van het omgekeerde. Ik vind het een vreselijk goed schaker, maar hij had zichtbaar last van alle rumoer. Doordat hij zich moeilijk kon afsluiten speelde hij onder zijn kunnen met 2,5 uit 7.

Het meeste respect heb ik voor Colin. Hij schaakt nog maar net en dan al in zo'n zware groep (groep K). Hij heeft een paar kansen gehad, één keer zelfs een mat in 1 gemist. Uiteindelijk geen punten, maar volgens mij wel enorm veel geleerd. Volgende toernooi speel je gewoon wat lager en ga je wel punten scoren, Colin!

In groep L hadden we zelfs twee prijzen. Ruben werd met 7 uit 7 1ste. Alles ging goed en hij was met afstand de beste in de groep. Niks voor niks zit hij al bijna tegen stap 3 aan. Gerbrich verraste me ook positief. Ze was taai en sleepte daardoor veel punten in het laatste deel van de partij binnen. Ze werd uiteindelijk 3de met 4 uit 7. Als groepsleider van deze groep en als vader was ik reuze trots op haar!

In de laatste groep M speelden Jarno en Thijmen. Thijmen begon aarzelend, maar daarna werd het steeds beter. Hij speelde na een paar partijen ook met meer stukken dan alleen zijn dame. Zo haalde hij 4,5 punt uit de laatste 5 partijen. Hierdoor werd hij 3de met 5 uit 7. De enige die hem bij deze eindsprint nog een half punt kon afsnoepen was Jarno. Jarno haalde 1,5 punt.

Rond half 6 konden de prijzen worden uitgereikt. Er zijn nog
een paar foto's met de Boerster (nou ja, er waren ook 2 Delfzijlers) prijswinnaars gemaakt, die komen binnenkort. Al met al een zéér geslaagd toernooi en alle dank aan Hiddo en de schaakclub Groningen voor de organisatie.

Geen opmerkingen: