Mijn naam is Albert Prins. Ik schaakte bij SC Ten Boer van 1976 tot het einde van de club (terugloop van het ledental) op 26 mei 2015, na eerder te hebben gespeeld bij SC Helpman (1964-1967 en 1970-1975) en bij Het Kasteel in Coevorden (1962-1963 en 1968-1970). Vanaf september 2015 schaak ik bij SV Lewenborg. Met dit weblog begon ik medio 2006.
Eigen foto: Aalborg Fjord (Langerak), Denemarken, 8 juni 2005; 09:52
woensdag, januari 04, 2012
SC Ten Boer: ronde 14
De eerste ronde in 2012, het was even wennen, al was het alleen maar aan de nieuwe omgeving in het Buurhoes: van de vertrouwde beheerders naar nieuwe en van een licht 'opgesmukte' bar naar een geheel uitgekleed basismodel. Een borreltje na afloop is er niet meer bij (ook al nam uw blogger die toch niet) en ook het roken behoort definitief tot het verleden, gezien het verdwijnen van de plastic rookkubus, waarvan ik trouwens nooit heb begrepen dat je je in zo'n aquarium vrijwillig te kijk wilt zetten als de laatste vertegenwoordigers van een langzaam uitstervend ras...
Dat laatste is dan meteen de enige verbetering. Nee sorry: de koffie was goed, er zat een ijsklontje in de frisdrank en last but not least: de bediening was, net als in de afgelopen jaren, correct. We houden de moed erin!
Uitslagen 14e ronde:
Jan Pilon (w) - Klaas Dijkhuizen: 0 - 1
Albert Prins (w) - Piet Beetsma: 0 - 1
Wopko Dijkema (w) - Alfred Rodenboog: ½ - ½
Wim van Dijken (w) - Marten Berends: ½ - ½
Gerard Zijlema (w) - Ad Mertens: 1 - 0
Afwezig: Fré Blok, Harm Buter, Roelof Kroon en de helaas met een slecht geheugen behept zijnde jeugdleden Steffan Vlaswinkel en Wouter Grömmel. Eerder aangekondigde maatregelen bij wegblijven zonder bericht, m.a.w. verlies van de partij, of geen AMK-vergoeding wanneer ter plekke nog andere partijen kunnen worden vastgesteld (erg vervelend en tijdrovend), gaan volgende week in.
In een lange partij, waarin wit in het middenspel de beste papieren had, wist Klaas, dankzij stug volhouden, te winnen. Hij had in het eindspel een kwaliteit tegen een pion meer en wist dat door zorgvuldig manoeuvreren uit te buiten. Die kwaliteit had wit overigens geofferd, nuchter beschouwd niet echt verantwoord, maar waarschijnlijk het gevolg van een langzaam uit het zicht verdwijnen van de eigen betere stelling. Je ziet dat gebeuren, wilt het niet accepteren en haalt dan alsnog opeens uit om 'iets te bewijzen' inplaats van je aan te passen aan de gewijzigde omstandigheden.
Albert dwaalde tegen Piet weer eens van het rechte spoor af door kort na de opening een pion van d4 naar d5 door te schuiven, terwijl afruil op e5 op zijn plaats was geweest. Een lelijke stelling met weinig perspectief was het gevolg. Zwart maakte goed gebruik van de aangeboden mogelijkheden en wist na hier en daar nog wat tegensputteren van wit, het punt binnen te halen.
Wopko stonde tegen Alfred lange tijd goed, maar zwart had toch op gegeven moment, tegen het eindspel aan, een beslissende voorsprong in materiaal kunnen nemen. Hij zag het helaas (voor hem dan) niet en de partij werd later remise gegeven.
Wim speelde gelijk tegen Marten, hoewel doorgaans welingelichte kringen wisten te melden dat wit, toen hij met remise de partij afsloot, een stuk voorstond. Ra ra, hoe kan dat?
Latere onthullingen van de witspeler brachten aan het licht dat hij ondanks een stuk tegen een pion voorsprong, toch zijn eigen koningsstelling niet vertrouwde en bovendien nog een pion moest inleveren. Dat bracht hem ertoe om het remisevoorstel van zijn tegenstander aan te nemen.
Gerard vierde zijn terugkeer, na een afwezigheid van enkele weken wegens persoonlijke omstandigheden, met een overwinning op Ad, die uiteindelijk de problemen te groot zag worden.
Binnenkort de nieuwe stand.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten