zaterdag, maart 11, 2023

Verslag Jacob van Lewenborg 2 in Viertallen A


Dag allemaal,

Gisteravond een potje geschaakt in Haren. Het tweede team van SV Lewenborg was op tijd; de deur van het lokaal was nog niet eens open. Eenmaal binnen togen John en Arthur direct aan het werk om de borden en stukken klaar te zetten. Door de sneeuwval werd Boudewijn het zicht ontnomen op de straatnaambordjes in het witte Haren; hij begon iets later aan de wedstrijd. Zijn partij eindigde in een remise.

Arthur en John verloren hun partij; eerstgenoemde speelde met zwart een opening om de tegenstander direct onder druk te zetten. De opening kwam niet zoals gewenst uit de verf,  Arthur verloor een pion in het centrum. John kwam op het eind in tijdnood; de tegenstander had zich redelijk ingegraven en wist de opmars van John te stuiten. Uiteindelijk viel de vlag voor John.

Ondergetekende speelde tegen een  jonge tegenstander die veel 'Bullet' partijen online speelt. In een razend tempo werden door hem zetten gedaan. De pionnenaanval over de koningsvleugel werd door de door mij gestuit. Hierna kreeg ik de kans de dame in het spel te krijgen; de eerder verloren pion kon teruggehaald worden waarna de tegenstander ook nog een stuk achter kwam.


Geen opmerkingen: