vrijdag, november 16, 2007

Middelmaat in Middelstum: deel 3

Het heeft even geduurd, maar daar komen dan toch de reacties los op de kritiek van Albert (Prins) en ook van Klaas (Dijkhuizen) aangaande de belabberde speelomstandigheden in Middelstum, bij de wedstrijd Middelstum-Ten Boer, gespeeld op dinsdag 13 november. (Zie de posts van gisteren en eergisteren).

Bart Romijn laat op mijn weblog even weten dat de geschetste toestanden hem erg overdreven lijken. Jammer dat je er niet bij was, beste Bart, dat wil namelijk nog wel eens helpen om je een goed oordeel te kunnen vormen. Neem maar rustig aan dat het gewoon allemaal klopt.

Fred Steggink, ja inderdaad, die van de burgerlijke ongehoorzaamheid, is ook weer te beluisteren, met: de zonnekoning van Ten Boer had het kennelijk niet zo naar zijn zin en spelers die niet tegen hun verlies kunnen. En op de website van Middelstum constateert iemand (ook Fred?) dat de druiven nogal zuur waren.

Het zat er natuurlijk wel in dat zou worden aangevoerd dat wij niet tegen ons verlies kunnen. Je moet wat, zullen we maar zeggen, als je verder geen poot hebt om op te staan! Een zwaktebod bij uitstek! Heel wonderlijk dat je wel wilt melden waarom, naar jouw mening, de ander klaagt, maar niet of zijn klachten terecht zijn! Ik zou Fred wilen aanraden om eens in te gaan op de vele punten die Klaas en ik hebben aangevoerd en die allemaal voor zich spreken! Geen commentaar waarschijnlijk. Het enige tegenargument blijft dat in Ten Boer een kleine speelzaal is. Wat magertjes, maar inderdaad, dat klopt en dat is het dan ook wel. Uitgepraat! De overige ca. 14 punten die wij noemen gelden (gelukkig) niet voor ons zelf!

Middelstum-lid Bekker zond Alberts SchaakBlog het volgende berichtje:

Verliezen is ook een kunst!

Al vele jaren kom ik met veel plezier naar De Valk om er een potje te schaken. Het is een prachtige locatie. Soms is het er inderdaad wat fris en af en toe is de waard afwezig. Als hij er wel is kun je er trouwens heerlijk eten. Ik vind het er heel wat gezelliger dan de lokalen met neon verlichting waar we onze uitwedstrijden moeten spelen. Helaas verlies ik menige partij ,maar dat komt nooit door de kou of door het lawaai. Veel succes verder! Free Bekker Sc Middelstum.

Ook de heer Bekker kan alleen constateren dat we commentaar hadden omdat we verloren. Een bijzonder zwakke zet (om in schaaktermen te blijven), zoals ik al eerder opmerkte. Nogmaals: ook Bart Romijn en Fred Steggink gingen meteen die kant op. Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten, zullen we maar denken. Een leuk spreekwoord dat het altijd nog goed doet. Verder benadrukt Bekker nog de gezellige, ouderwetse sfeer in de herberg. De waterlanders schieten me bijkans in de ogen, maar helaas: het verband met onze genoemde bezwaren schittert door afwezigheid!

Zelfs al zouden we slecht tegen ons verlies kunnen, wat erg meevalt, dan nóg gaat het er nu even om of onze aangevoerde bezwaren kloppen of niet! Ook op het Forum trof het me al eerder dat veel mensen geen hoofd- van bijzaken kunnen onderscheiden. Heel erg jammer!

Op al onze bezwaren (Klaas noemt er een stuk of 15 op het Forum) wordt niet ingegaan. Bekker vermeldt nog even tussen neus en lippen door dat het er soms wat fris is(!!). Daar moeten we het mee doen en dat zegt genoeg.

Verder schijft hij dat je er zo lekker kunt eten en ook Micha Jans doet een duit in het zakje door te melden op het Forum dat het zo'n idyllisch plekje is.

Lieve en ontroerende opmerkingen natuurlijk, maar helaas heren: ze hebben geen bal, maar dan ook echt geen bal met het onderwerp te maken! Probeer bij een volgend discussiethema je nou eens te beperken tot het aan de orde gesteld onderwerp, dan heb je het al moeilijk genoeg.

Geen opmerkingen: