donderdag, december 23, 2010

Grand Prix Schaakstad

Van Thea Heersema ontving Alberts SchaakBlog het volgende bericht betreffende het Grand Prix jeugdtoernooi dat gisteren (22 december) in Goningen werd gespeeld:

Drie prijzen op Grand Prix Schaakstad: Johanna wint 3de prijs op haar eerste Grand Prix

Tijdens het schaakfestival Groningen vond ook een Grand Prix voor de jeugd plaats op 22 december. Meer dan 100 kinderen schaakten in een koude sporthal in 13 groepen. Net als vorig jaar was het matig georganiseerd en begon het te laat. Sjaak Schuit (vader van Ilse) werd nog gestrikt om tafelleider te zijn.

In groep D schaakten 4 Ten Boersters samen met 3 Paardensprongers en 1 lid van SC Groningen. Dalarna deed het heel goed, haalde 4,5 punt en een derde plaats (gedeeld 2de). Finn zat hier iets achter met 3,5 punt. Robin moest wennen aan het hoge niveau en haalde toch nog 2 punten. Koen had een off day en verloor alles.

Dalarna van Pijkeren (links) eindigde in groep D op een gedeelde 2e t/m 4e plaats. (Foto ontleend aan de website van de NOSBO)

In groep F speelde Bas. Ook hij speelde matig en haalde 2 punten (6de). Wel won hij van de winnaar Ivo, dus het kan wel.

In groep H speelde Ruben. Hij deed het goed en scoorde 3 punten. Hij is de laatste tijd sterk gestegen en moest dus nu in een lastige groep.
In groep I speelden Jerimi en Johanna. Jerimi is als vanouds heel koel en speelt voor de winst. Dit lukte 4 keer, net geen prijs. Johanna speelde voor de eerste keer op een Grand Prix. Ze deed het prima en scoorde na een moeilijk begin 4 punten. Omdat ze van Jerimi won werd ze derde.

In groep J speelde Ilse. Ze heeft moeite om de partijen af te maken, zeker in zo’n rumoerige zaal. Op de club speelt ze veel beter dan ze hier liet zien, uiteindelijk 1,5 punt..

Thijmen speelde opnieuw heel erg goed in groep K. Na verlies in de eerste 2 rondes won hij alles. Drie spelers werden gedeeld eerste met 5 punten, maar op SB score werd Thijmen eerste !!

In groep M speelde Jarno. Hij is nog heel jong en impulsief. Elk toernooi gaat het beter. Hij wist 4 punten te halen. Niet genoeg voor een prijs in een groep van 10 kinderen, maar dat gaat een volgende keer zeker lukken.

De prijzen werden uitgereikt door Evie Warmelink.

Geen opmerkingen: