woensdag, december 22, 2010

Snelschaken om 'Mien'-bokaal

SC Ten Boer organiseerde weer zijn jaarlijkse onderlinge snelschaaktoernooi. In verband met diverse (schaak)verplichtingen werd de gebruikelijke datum van de 1e dinsdag in januari iets naar voren gehaald en zo kwam het dat gisteravond 17 strijdlustigen zich in het Buurhoes hadden verzameld, om elkaar zoveel mogelijk houtwerk afhandig te maken.

Er werden twee groepen naar sterkte samengesteld en omstreeks 20.00 uur ging de vlam in de pan. Tegen 23.00 uur keerde de rust in het clublokaal terug en werden de prijzen uitgereikt. Iedere deelnemer had zelf een prijsje meegebracht en bovendien had voorzitter Van Dijken, bij het opruimen van zijn werkkamer (dat kan niet vaak genoeg worden herhaald) een aantal boeken aangetroffen, waar hij wel afstand van wilde doen. Maar bovenal ging de strijd natuurlijk om de 'Mien'-bokaal, de ooit door een vroegere uitbaatster (Mien) van het Buurhoes ter beschikking gestelde wisselprijs. Dat mien ook Gronings is voor mijn, is daarbij mooi meegenomen. Deze prijs viel (bepaald niet voor de eerste keer) ten deel aan Roelof Kroon, die zichtbaar aangedaan was door de behaalde 1e plaats en het gewonnen kleinood hoog boven het hoofd hief en niet vergat de daarbij passende vreugdekreten te slaken, die tot ver in de omtrek te horen moeten zijn geweest....

Verder moet nog melding gemaakt worden van het meedoen van zes(!) jeugdleden en oud-lid Derk Schuttel, momenteel woonachtig en schakend in Grijpskerk. Kom nog eens langs, Derk!

De resultaten in de beide groepen:

Groep A:

1. Roelof Kroon 6,5 (uit 7); 2. Klaas Dijkhuizen 6; 3. Jan Pilon 5,5; 4. Albert Prins 3,5; 5. Derk Schuttel 3; 6. Piet Beetsma 2,5; 7. Marten Berends 1; 8. Harm Buter 0.

Groep B:

1. Alfred Rodenboog 8 (uit 8!); 2. Wim van Dijken 6; 3. Dalarna van Pijkeren 5; 4. Finn van Pijkeren 4,5; 5. Steffan Vlaswinkel 3,5; 6. Bas Klomberg 3; 7. Anna Bruijn 2,5; 8. Ad Mertens 2; 9. Fré Blok 1,5.

Geen opmerkingen: