zaterdag, januari 08, 2011

Grand Prix Coevorden

Ilse en Ruben krijgen hun prijs van Cor van Wijgerden

Op 8 januari was de eerste Grand Prix van 2011 in Coevorden. Er deden uiteindelijk 57 schakers mee, waarvan 8 Ten Boersters. Het begin was chaotisch omdat niet alle kinderen op de lijst stonden. Groep A, B en C schaakten in een aparte ruimte waar het plezierig rustig was. Groep D, E, F en G moesten in een drukke en rumoerige zaal spelen.

In groep G speelde Ilse. Ze deed het heel goed en haalde 5,5 uit 8. Voor Ilse haar eerste prijs, 3de!! In een paar partijen verloor ze nog onnodig.

In groep E speelde Thijmen. Hij deed het goed, maar had wel last van het lawaai. Hij haalde 3 uit 7, net geen prijs.

In groep D speelden Ruben en Bas. Ruben speelde heel erg goed en geconcentreerd. Hij werd eerste met 5,5 uit 7. In de laatste ronde won Bas van Ruben’s concurrent voor de eerste plaats, Ingmar Dolfing en hij won van nummer 3. Toch zit Bas nog in een schaakdip met 2 uit 7.

In groep C zaten 4 Ten Boersters: Finn, Dalarna, Robin en Koen. Ze zitten qua rating dicht bij elkaar en dan kom je in dezelfde groep. Ze hadden het niet makkelijk. Door de stijgende rating worden de tegenstanders ook steeds sterker. Eerste in deze groep werd Hugo van der Molen met 6,5 punt. In de laatste ronde won Robin van Bart van Adrichem, die tot dan toe tweede stond. Koen profiteerde hiervan door in de laatste ronde van Dalarna te winnen. Hij haalde 4,5 punt en werd 2de.
Robin werd 4de met 3 punten, Finn had wat pech, o.a. pat in een gewonnen stelling tegen Koen. Hij speelde 3 keer remise en haalde 2 punten. Dalarna was deze keer wat minder geconcentreerd. Ze haalde nu 1.5 punt, maar speelt de laatste tijd heel goed.
De prijzen werden uitgereikt door Cor van Wijgerden (IM en vooral auteur van de Stappenmethode).


[Alberts Schaakblog ontving verslagje en foto's van Thea Heersema, waarvoor dank!]

Geen opmerkingen: