zaterdag, april 27, 2013

4 NK-plaatsen op pupillendag NOSBO


Mail van Roelof Kroon, foto's toegestuurd door Thea Heersema en Edzo Timmer:

Vandaag is bij de Paardensprong het pupillenkam-pioenschap van de Nosbo gespeeld. Het pupillen-kampioenschap is voor schakers die ná 31-12-2003 zijn geboren. Als je in 2004 bent geboren speel je mee met de F-jes, in 2005 bij de G-tjes en na 2005 in de H-tjes. In de G-categorie waren 2 plaatsen te verdelen, in de F-categorie 3 plus een plek voor het beste meisje. De pupillendag is op 25 juni in Roosendaal, zeg maar het centrum van de Benelux, zoals organisator Ronald grappend bij de opening zei.

Met 4 deelnemers was Ten Boer goed vertegenwoordigd. Hierbij reken ik ook Hugo Timmer, die onder de vlag van Ten Boer speelt, maar niet echt aanwezig is op de clubmiddagen. In de F-categorie speelden er 3 mee: regerend kampioen Hugo, Mieke Nissen en Hilde Mulder. In de G-categorie speelde Joey Nolden mee.
Door de festiviteiten van koninginnedag waren er maar 4 uit Ten Boer, maar ook andere clubs wisten slechts een handvol jeugd te mobiliseren. Hierdoor werden de F- en G-categorie samengevoegd in één groep. Hugo deed het hier het best. Hij verloor slechts twee partijen: van Willem Mooibroek en Tristan van Foreest. Tristan werd kampioen in de G-categorie, Hugo werd gedeeld tweede in de gemeenschappelijke poule, maar was de beste schaker in de F-categorie. Hierdoor prolongeert hij in de F-categorie de titel van vorige jaar in de G-categorie. Geweldig gedaan, Hugo. Hugo mag naar het NK!
Hugo, links vooraan, kampioen F

Joey is goed op dreef de laatste tijd. Gisteren al op de jeugdclub, waar hij winnaar werd van het Chokotoff-competitie in groep 1 voor Lindert, Jarno en andere toernooicracks. Vandaag eindigde hij als gedeeld 4de. Daarmee werd hij 3de in de G-categorie. Als nummer 1, Tristan van Foreest, niet gaat, mag Joey naar het NK. Dat zou dan plek 2 zijn.
Joey, derde in G

Voor Mieke en Hilde ging de strijd vooral om wie het beste meisje zou gaan worden. In de laatste ronde kwamen de dames tegenover elkaar te zitten. En de winnaar zou niet alleen het beste meisje worden, maar ook nummer 3 in de eindstand. Het werd een monumentale partij. De langste van de hele dag. Lang ging het gelijk op. Op een gegeven moment kon Hilde de dame van Mieke pakken, maar ze zag het niet. Hierdoor kreeg Mieke een dame voorsprong en won! Mieke dus 3de en twee prijzen: die van het beste meisje en die van de 3de plek. Hilde werd 4de en kreeg een medaille. Met een lint in de kleuren van de Duitse vlag. Maar het mooiste was dat zowel Mieke (als nummer3) als Hilde (als beste meisje dat niet direct geplaatst is) naar het NK mag.

Mieke, meisjeskampioen F

Wat een geweldige middag: 4 deelnemers en alle 4 mogen naar het NK. Hilde en Mieke overleggen nog thuis of ze echt gaan, maar Joey en Hugo zullen zeker gaan.

Ook de Noorderkrant besteedde aandacht aan boven-genoemde successen:

4 NK plaatsen op pupillendag NOSBO

Geen opmerkingen: