donderdag, september 05, 2013

Fietstochtje Schildmeer geeft hoop....

Boten op het Eemskanaal

Vanmiddag hebben we een aardig fietstochtje gemaakt om het Schildmeer heen. Voor allebei leuk en voor mij ook niet onbelangrijk om even wat frisse lucht in te ademen en de sores van SC Ten Boer, voor zover mogelijk, te laten 'verwaaien'.

De route was: Ten Boer, via de Stadsweg naar Ten Post, over de Rijksweg naar Wittewierum (hier uiteraard even de voetstappen van abt Emo gedrukt), over de Bloemhofbrug de derde weg naar links, langs het afwateringskanaal van

Deze boot passeerde op de heenreis de Bloemhofbrug: er zullen niet
 veel  binnenvaartschepen zijn met Ten Boer als thuishaven (??)

Duurswold, via een leuk fietspaadje langs het Schildmeer, naar Steendam (men wil graag meer mensen trekken in de provincie Groningen, maar de zitgelegenheden daar aan het meer, voor zover aanwezig, wedijveren in onaan-trekkelijkheid, met andere woorden: op deze manier lukt het niet).

Het Schildmeer

Vervolgens op de viersprong net even ten noorden van het meer, niet naar links (Overschild) maar rechtdoor tot vlak bij Appingedam. Net voor het Eemskanaal linksaf en het kilometerslange fietspad langs het kanaal gevolgd. Dit is weliswaar een kaarsrecht pad, maar leuk door bomen, 


Vergezicht over akkerland

vergezichten over het akkerland, water en niet te vergeten de vele passerende binnenvaartschepen, waarvan de namen tot mijn verbeelding spraken. Het kan geen toeval zijn!


Bij de Eveline viel het met de verbeelding nog wel mee (hoewel?), maar....


... de Spes Salutis (Hoop op redding) deed me wel wat.
Zou het met SC Ten Boer dan toch nog goed komen?Bovendien kwamen we langs de Graauwedijk (waar oud-clublid Fré Blok woont) en keken we even later uit op (aan de overkant) Hoeksmeer, de molen en het huis (uit overwegingen van privacy niet zichtbaar, ja Albert houdt overal rekening mee) van clublid Wopko Dijkema.

Hoeksmeer met molen De Meervogel en gemaal Hoeksmeer (rechts)

Het fietspad loopt niet helemaal door tot aan de Bloemhofbrug, zodat we alsnog door het zeer rustige Overschild kwamen. Weer op de N865 beland gingen we naar rechts, over de brug naar links, over een uiterst kaal weggetje sinds daar vorig jaar vele bomen zijn geveld. Er werd nu gewerkt aan het ophogen van de dijk van het Eemskanaal. Die gaswinning toch! Via Woltersum kwamen we uiteindelijk weer in ons vertrouwde Ten Boer en waren we, inclusief pauzes zo'n 3,5 uur weggeweest.

Samenvattend: voor het voortbestaan van SC Ten Boer is er niet alleen volop SPES SALUTIS, sterker nog: het is voor ons zelfs een AXIOMA!

P.S. en N.B.:

Denken de  geachte heren schakers nog even aan opgave 272 (even naar beneden scrollen)? Opsturen van de oplossing kan nog tot en met morgen!!

Geen opmerkingen: