zaterdag, december 28, 2013

Schaakfestival Groningen op 28 decemberVanmiddag ben ik met een geïnteresseerde buurman een kijkje gaan nemen in het Groninger Museum, bij de match
Timman-Karpov. Het was de 3e ronde, morgen is alweer de laatste partij. Er werd leuk commentaar gegeven door Hans Böhm. Uiteindelijk werd deze partij tussen de twee guests of honour van het Groninger schaakfestival, net als de twee eerste ontmoetingen trouwens, besloten met remise.Een (te klein) fragment van wat we in het Groninger Museum meemaakten.

Hierna gingen we wat verder het museum in om het prach-tige schaakspel met levensgrote stukken vervaardigd door de Spaanse kunstenaar Jaime Hayon te bewonderen: The Tournament. Het maakt deel uit van de expositie Funtastico.

[Voor goed leesbare tekst 1-2x klikken]

Daarna nog even een kijkje genomen op het Zernike-terrein bij het grote toernooi. Een volle zaal met enkele honderden schakers was onze beloning.


We dronken een geurige kop thee en keken even bij de boeken. Jammer, alleen maar nieuwe boeken voor forse prijzen, die kun je in de winkel natuurlijk ook bestellen; het aardige van schaakwinkels als bijvoorbeeld Het Paard (zie 
elders op mijn weblog) in Amsterdam en natuurlijk ook www.schaakboek.nl is dat je daar ook veel tweedehands


boeken aantreft voor heel schappelijke bedragen. Verder waren we in de speelzaal getuige van een paar smartelijke partij-eindes (om met Wim Kan op oudejaarsavond te spreken: nee, we noemen geen namen, namen noemen we niet). Na voldoende sfeer geproefd te hebben togen we huiswaarts, waar een smakelijke borrel en dito nootjes op ons wachtten. Meedoen is spannend, maar niet meedoen kan heel ontspannend zijn!

Geen opmerkingen: