woensdag, mei 14, 2014

Afscheid Alfred Rodenboog
Gisteravond heeft Alfred voor het laatst een partij gespeeld voor schaakclub Ten Boer. Alfred volgt momenteel twee studies aan de RUG, waaronder chemische technologie, geen eenvoudige studie. We kunnen ons voorstellen dat het te druk wordt om nog wekelijks te schaken. 

Met het vertrek van Alfred vertrekt de op een na laatste jeugdschaker van het eerste uur. Met recht kunnen we zelfs zeggen dat Alfred degene is die hoogst persoonlijk aan de wieg van de jeugdclub stond. In het najaar van 2006 kwam hij een keer met zijn vader kijken op onze dinsdagavond. Hierdoor geïnspireerd richtten we samen met zijn vader en Frouktje Werkman een maand later de jeugdclub op. Jan, Albert en ik gaven de lessen, Alfred zorgt ervoor dat we veel schakers van de Poort op onze club krijgen. 

Alfred is meerdere keren jeugdkampioen geweest: in 2008, 2010 en 2011. Ook is hij de eerste die ons naar een jeugdtoernooi brengt: het schoolschaaktoernooi in Bedum in 2007. Hij is één van de vijf jeugdschakers die de afgelopen jaren een tijd meeschaakte bij de volwassenen. Alfred weet hierbij Klaas twee keer op remise te houden. 

Voor het bestaan van de jeugdclub is Alfred dus van heel groot belang geweest. 
Alfred, we willen je dan ook als jeugdclub heel erg bedan-ken voor je 8 jaren trouwe lidmaatschap bij Ten Boer en voor alles wat je hebt gedaan. We wensen je veel succes bij je studies en hopen dat je nog vaak het schaakbord erbij zult pakken, na je studie misschien wel weer bij een club!

Jan Pilon en Roelof Kroon.


Geen opmerkingen: