zondag, mei 18, 2014

Zware, maar ook succesvolle GP Winschoten
Verslag en foto's van Jantine Reinders:

Gistermiddag gingen 10 jeugdspelers vanuit Ten Boer naar Winschoten.  Omdat vandaag ook het NK voor E-teams was, waren er minder deelnemers. Veel van de kinderen in Ten Boer waren hoog ingedeeld en moesten met het mooie weer vol aan de bak. Mieke moest vandaag kiezen tussen het NK en het krijgen van de leiderstrui, ze koos voor het laatste. Trots nam zij de trui in ontvangst, nu heeft zij net als broer Abel ook een leiderstrui.

In groep A speelde Daan, hij was als laatste geplaatst in de groep. Hij moest in zijn eerste partij gelijk al tegen Eelke. Daan hield goed stand tegen Eelke en speelde gecon-centreerd. Volgens mij heeft Daan stalen zenuwen, want hij ging zelfs tijdens zijn partij even rustig naar het toilet! Helaas was Eelke deze middag te sterk voor Daan. De tweede partij werd remise  en helaas verloor Daan de resterende partijen. Dat was wel even slikken, maar om als laatste geplaatst in de hoogste groep een halve punt te halen, vind ik toch knap. 

In groep B speelde Gerbrich. Zoals altijd speelde zij rustig haar partijen. Ze was erg blij dat ze dit keer tegen Tijmen Hofstra won. Met een nette 3 uit 5 werd Gerbrich tweede.

Lemee begon erg sterk in groep C met 2,5 uit 3, maar kreeg het daarna moeilijk en verloor de  laatste partijen. Ze eindig-de met 2,5 uit 5.


In groep D speelden Remco en Ilja. Het was erg fijn dat de organisatie groep D bij groep C in een aparte zaal liet spelen, Remco profiteerde van de rust. Ilja speelde vanmiddag erg sterk en werd met 5,5 uit 7 eerste. Remco werd met 5 uit 7 tweede, een zeer goed resultaat. Hij verloor alleen maar van Ilja.

Jarno en Mieke, in de leiderstrui, speelden in groep E. Jarno speelde rustig en haalde 2,5 uit 7. Mieke had het zwaar. Ze is erg gestegen in rating en speelde in een hoge groep. Ze heeft heel knap geprobeerd om haar par-tijen goed uit te spelen, maar kwam niet verder dan een remise tegen Jarno. Mieke stond met toren en koning voor tegen koning. Helaas lukte het vanmiddag niet om dit uit te spelen, het werd remise door eeuwig schaak. Jarno speelde hier rustig voor remise.Ook in groep F begon Martijn erg sterk met 2 uit 2. Hij was als laagste geplaatst. Daarna kreeg ook Martijn het moeilijk en verloor ook hij een aantal partijen. Maar met een nette 3 uit 7 heeft hij het goed gedaan.

Voor Max was het zijn eerste GP. Hij werd in groep G ingedeeld omdat er veel kinderen met een rating van 100 waren. Max heeft het heel goed gedaan, hij heeft  2 keer remise gespeeld en 1 partij gewonnen. Een heel knap debuut, met 2 uit 7.

In groep I speelde ons jongste lid Lidewij. Ook voor haar was het de eerste GP en ze wilde heel graag een beker winnen, net als zus Mieke en broer Abel. Onder leiding van Abel speelde ze vrolijk haar partijen. Helaas 5 verloren, maar toch 1 keer remise. Tevreden ging ze met haar vaantje naar huis.


Geen opmerkingen: