zaterdag, juni 21, 2014

Koen clubkampioenJeugdleider Roelof mailt:

Gistermiddag werd Koen de nieuwe clubkampioen. Het werd een erg spannende strijd, waarbij Koen duidelijk de sterkste bleek te zijn in de barrage tegen Gerbrich. Hier-mee nam hij de titel over van de uittredende kampioen Finn. In 2012 was Koen ook al clubkampioen.

Bij het ingaan van de laatste ronde had Finn de grootste kans op het kampioenschap. Hij kwam een kwaliteit voor tegen Gerbrich. Ondertussen stond ook Robin een stuk voor tegen Koen. Beide partijen kantelden. Robin verloor zijn voorsprong en kwam in een verloren pionneneindspel terecht. Gerbrich had ondanks haar kwaliteit minder tegenkansen door een vrije a-pion. Toen Finn deze veroverde was het nog steeds niet helemaal duidelijk. Een paar zetten later wist Gerbrich de partij te kantelen en won. 
De vier schakers waren in de play offs erg aan elkaar gewaagd. In de meeste partijen wisselde het voordeel een keer. De beste schakers waren Koen en Gerbrich en die eindigden dan ook beiden op 2 punten. In een barrage moesten ze uitmaken wie clubkampioen zou worden. In deze barrage had Koen voortdurend de betere stelling of zelfs een pion voorsprong. Het belangrijkste moment deed zich voor in deze stelling:

KOEN
GERBRICH


Gerbrich speelde hier 1. Dg4 met het idee 1... Pf6 2. Txe8+. Echter ze speelde tot haar eigen schrik eerst 2. Lxf6 Dxf6 waarna Koen langzaam maar zeker Gerbrich wegdrukte. Toen ik na afloop vroeg wat Koen had gedaan na 2. Txe8+ zei hij dat hij 2... Dxe8 overwoog, maar dan kan 3. Lxf6 waarna wit gewonnen staat. Zoals het nu ging was Koen gewoon sterker in de rest van de barragepartij en werd verdiend clubkampioen.

Eindstand:

1. Koen 2
2. Gerbrich 2
3. Finn 1,5
4. Robin 0,5

In de andere drie groepen zijn de eindstanden:

Groep 2

1. Gerben
2. Daan
3. Lemée
4. Luuk

Groep 3

1. Ilja
2./3. Remco en Abel

Groep 4

1. Lindert
2. Mieke
3. Jarno
4. Jerimi

In de eerste groep is de competitie ook afgerond. Hier wist Mieke in de laatste ronde Jarno te verslaan en werd zo nog het eerste. Martijn won ook mooi, maar kon Jarno niet meer inhalen. In de tweede groep was Hilde al eerste. Ze hoefde niet meer te spelen. Rowin won van Anna-Mae en werd zo tweede. Mariëtte wist in de laatste ronde Luc te achterhalen en werd zo derde.

Koen: eerste winnaar Fantasy competitie

Fantasy Competitie
Vrijdag was ook de laatste ronde van de Fantasy com-petitie. In deze competitie werd afwisselend snelschaken, Rain Drop Chess, doorgeefschaken en 1-uur-partijen gespeeld. In deze competitie stonden nu de lange partijen op het programma. De winnaar van deze sub-competitie, dus degene die het beste lange partijen kan spelen, krijgt de dit jaar ingestelde Bas Klomberg WisselBokaal. Robin speelde hiervoor de beslissende partij tegen Gerben. Hij won en was daarmee de eerste eigenaar van dit geliefde kleinood. 


Robin is de eerste eigenaar geworden van de Bas Klomberg bokaal

Koen wist ook te winnen en werd zo de eerste winnaar van de Fantasy Competitie. Doordat Daan van Finn won kon Robin 2de te worden en werd Finn derde. Ik wil vooral ook vermelden dat Remco een geweldige Fantasy competitie speelde en 4de werd. Een knappe prestatie, want hij bleef Gerbrich, Dalarna en Daan voor.

Volgende week de afsluiting van het seizoen met de strijd om het snelschaakkampioenschap. Hier verdedigt Finn zijn titel. En als ik partijdig mag zijn: hup, Finn, hup. Iedereen begint om kwart voor 4, om 6 uur zijn we klaar.


NJC team Ten Boer 1: deze
 competitie werden ze 7de
Het tweede team van SC Ten
 Boer werd 9de in de NJC.
 Ilse  ontbreekt op de foto


Geen opmerkingen: