zaterdag, juni 07, 2014

Schaken in tropisch Coevorden

Verslagje en foto's van jeugdleider Roelof:


Alle prijswinnaars van vanmiddag


Vandaag was de een na laatste GP van dit seizoen. In Coevorden. De weergoden maakten geen schaakweer: het werd in de loop van de middag tropisch warm in de mooie speellocatie. De kinderen kregen van de organisatie wel een ijsje om zich te verkoelen.

Door het warme weer, het Pinksterweekend en de verre locatie waren er slechts 6 schakers van onze jeugdclub bij de 55 deelnemers. Verder Abel om zijn zussen te on-dersteunen. Ze gingen uiteindelijk met 4 prijzen naar huis.

Lidewij speelde in de laagste groep. Ze leert het al goed en wist vandaag meer dan een keer een dame van haar tegenstander te winnen. 


Martijn met tweede prijs

In groep F speelde Martijn. Hij speelde vanmiddag ge-weldig goed. Een paar keer zelfs onderwerpen uit stap 2, zoals een aftrekaanval. En daar denkt hij al steeds beter over na. Nu werd hij 2de met 5 punten.

Mieke met derde prijs
Mieke gaf vanmiddag ook weer vol gas. Ze wil weer aan de top van het klassement komen. Vandaag begon ze geweldig met 3,5 uit 4. Hierna verloor ze een keer, maar met 1,5 uit 2 eindigde ze gedeeld 2de. Op onderling resultaat werd ze 3de. Ze gaf echt alles. In de laatste partij nog een vreemde situatie. Ze moest winnen tegen de nummer 1 om eerste te worden en kwam heel ver. Helaas miste ze een paar keer een kans om het af te maken en beging een blunder die zou verliezen. Haar tegenstander, aan zet, bood remise aan. Mieke weigerde en de tegenstander vond de winnende zet. Toch werd sportief remise overeengekomen. De tegenstander had namelijk op het verkeerde moment remise aangeboden. Dat mag je alleen doen als je net een zet hebt gedaan. Na zo'n verkeerd remiseaanbod mag een tegenstander eerst vragen om een zet te doen, waarna hij/zij alsnog de remise kan aannemen. Deze regel kende Mieke niet. Nu had ze geluk dat haar tegenstander alsnog tevreden was met remise.

Remco aan het werk
Remco speelde in groep C. Hij doet het momenteel goed. Vandaag werd hij gedeeld 3de en viel uiteindelijk net buiten de prijzen. Wel een paar mooie partijen. Ga zo door, Remco.

Daan en Gerbrich speelden in groep B. Ze speelden beiden geweldig goed. Hier al vloeiende combinaties. Maar ook soms onbegrijpelijke fou-ten. Zo verloor Daan van de twee laagst gerate spelers. Voor de rest juist goede partijen. Met 5 uit 7 werd hij gedeeld eerste samen met Marlinde Waardenburg. Omdat Daan van Marlinde had gewonnen, werd hij eerste. Gerbrich werd derde. Ze verloor alleen vanuit gewonnen stelling van Daan en Brian. Daar stonden gelukkige punten tegen Wessel, Loek en Marlinde tegenover. Kortom 4,5 uit 7 was wel ongeveer wat er in zat. Toch mooi om te zien dat er weer een stijgende lijn in zit en de vorm terugkomt.


Daan, Marlinde en Gerbrich


Daan wint van Gerbrich


Ik wil de organisatie bedanken voor het toernooi. Het was erg leuk in het warme Coevorden.

Geen opmerkingen: