zondag, oktober 19, 2014

GP BuitenpostMail van Roelof en Jantine:


Hallo Albert,

Gisteren hebben 5 van onze jeugdspelers meegedaan aan de eerste Grand Prix van de  FSB in Buitenpost. Ik was zelf niet aanwezig dus de volgende informatie komt van Gerbrich.Er waren in totaal 6 groepen. Rowin speelde een goed toernooi en werd 2de. Martijn en Remco vielen dit keer niet in de prijzen. Maar beiden blijven een grote progressie vertonen. 

Ilja en Gerbrich gingen samen met de trein naar Buitenpost. in de trein zaten meer schakers,  zoals de schakers van MSV. Ilja speelde een goed toernooi in de B-groep.  Na 6 ronden had ze 4,5 punt. Hoe de laatste ronde is gegaan weet ik niet, maar uiteindelijk werd ze 2de in haar poule.


Ilja in groep B

Gerbrich speelde voor de tweede achtereenvolgende keer in de A-groep. Ze speelde remise tegen toernooiwinnaar Abedin Hey, verloor van Sjouke Dijkstra en Harm-Jan Kootstra. Daar stonden mooie overwinningen tegen Silvan Heijnen en Tijmen Nawijn tegenover. Met dit resultaat werd ze 3de.

Ik wil Jantine, Dirkjan en Marjolein heel erg bedanken voor het begeleiden van onze jeugd. Met 3 prijzen heeft onze jeugd het super gedaan.

Verslag Jantine:

Groep A: Gerbrich: ½-0-1-0-1 

Groep B: Ilja:     0-1-1-1-½-1 *

Groep C: Remco:    0-0-1-0-½-0-0

Groep E: Martijn:  0-0-0-1-½-1-0

Groep F: Rowin:    *-1-1-1-0-1-1


Bij Gerbrich in de poule was nog alles mogelijk toen we weggingen. Gerbrich speelde als allerlaatste nog. Op Abedin na had iedereen ongeveer 2, 1,5 of 1 punt uit 4. Knap dat ze gewonnen heeft en derde is geworden.


Gerbrich tegen Jan Kootstra

Ilja had tegen Willem Mooibroek remise gespeeld, die (dacht ik) B gewonnen had.

Van Remco hadden ze de rating van Martijn gebruikt en ook in E ingedeeld. Remco wilde graag hoger spelen. De leiding kon hem naar een hoger groep verplaatsen toen iemand van een andere club waarvan 5 in dezelfde poule bleek te zitten hier ook om vroeg. Ze hebben toen 3 kinderen gewisseld, waardoor Remco nog in de C mee kon spelen. Hij was er erg blij mee en vond het niet zo erg om maar zo weinig punten te hebben gehaald. Hij heeft nog van Pieter van Nes gewonnen.


De Ten Boerster stamtafel met Remco en Dirkjan (vader van Rowin)

Martijn en Rowin speelden zonder klok, wat wel erg wennen voor Martijn was. Zonder het vaste ijkpunt van de klok kwam Martijn pas laat in het juiste ritme. Gelukkig heeft hij toch nog goed door kunnen schaken en was uiteindelijk tevreden met 2,5 punten, alhoewel er denk ik wel meer in gezeten had (noot Roelof: dat denk ik ook, want Martijn is heel goed bezig momenteel).


Martijn staat gelijk

Rowin was erg geconcentreerd bezig, hij heeft zich totaal niet met prijzen bezig gehouden en lange partijen geschaakt, echt heel knap. De meeste duurden wel een half uur! Hij had evenveel punten als de uiteindelijke winnares, maar zij had van Rowin gewonnen, dus op onderling resultaat heel netjes 2de! Hij was supergoed bezig.


Rowin in actie

Wat ik persoonlijk nog heel fijn vond is dat de tussendeur tussen de grote zaal en de recreatieruimte de hele middag dicht is geweest. Hierdoor was het lekker rustig bij het schaken. 


Jantine.

Geen opmerkingen: