woensdag, november 26, 2014

Clubcompetitie ronde 13 + spectaculaire clubactieIn ronde 13 konden helaas maar 3 partijen worden gespeeld. Harm werd (opnieuw?) opa (proficiat!) en Jan mailde dat hij tot eind dit jaar afwezig is, omdat hij een cursus volgt die uiteraard (zijn eigen woordkeuze, maar ik ben het geheel met hem eens) op dinsdagavond wordt gegeven. Als je zo'n klein clubje hebt als wij, hakt zoiets er meteen in, dat is duidelijk.

Toen hij besloot om voor de externe competitie naar ScepU te verhuizen, betekende dat voor ons ook al een aderlating. Was hij bij ons blijven spelen dan waren we zonder mankeren kampioen van de 2e klasse geworden. Nu moeten we er nota bene niet alleen voor schaken, maar ook nog eens flink ons best doen! Geert zou zeggen: gekker moet het niet worden!

Nu we het toch over een klein clubje hebben: in verband met het geringe ledenaantal (en de niet aflatende drang naar meer) heeft de club tot een spectaculaire actie besloten:Wie nu lid wordt van Schaakclub Ten Boer, heeft de rest van het seizoen (6 maanden: tot eind mei 2015) een gratis lidmaatschap!! 

ZEGT HET VOORT!!Tel.: 050-3023474 (Dijkhuizen) of 050-3022085 (Prins)
of een mailtje naar kg.dijkhuizen@home.nl of naar albert.prins@hotmail.com
_______________________________________________


De uitslagen van gisteravond:

Wopko Dijkema (w) - Klaas Dijkhuizen: 0 - 1
Albert Prins (w) - Ad Mertens: 1 - 0
Piet Beetsma (w) - Marten Berends: 1 - 0

AMK: Jan Pilon, Harm Buter en Jerimi Bos; SN: Gerard Zijlema

Wopko-Klaas
Wit kwam (door een kleine misrekening van zwart?) een pion voor, maar maakte zich desondanks niet voor de eerste keer (te) snel zorgen over de uiteindelijke afloop. Dan kan het al bijna niet meer goed gaan en dat klopte: zwart herpakte zich en won.

Albert-Ad
Op de damevleugel schoven de linies helemaal in elkaar en daarom verlegde Albert tegen de zich taai verdedigende Ad de aanval naar centrum en koningsvleugel. Dat leverde inderdaad beslissend voordeel op door uiteindelijk de g-pion te laten opmarcheren.

Piet-Marten
Ik zag nadat de heren 10-12 zetten hadden gespeeld dat de zwarte paarden nog stalverliefd op b8 en g8 stonden. Of zwart inderdaad daardoor verloor weet ik niet, maar het zou best eens kunnen.

N.B.
Er kwam vandaag een mailtje over de door mij weergegeven stand in de partij Dijkhuizen-Huisman uit de wedstrijd Leek 2 - Ten Boer van vrijdag jongstleden. Afzender Derk Schuttel vraagt zich af of wit niet in het voordeel had kunnen komen door Td4 te spelen. Misschien dat Klaas dit leest en zijn mening kan geven. Ik wacht op zijn reactie!

De stand na 13 ronden:

1. Albert Prins 184½ p. (1SN1; 6-4); 2. Klaas Dijkhuizen 177½ (SN1; 5-6); 3. Jan Pilon 162 (1SN; 4-4); 4. Piet Beetsma 138 (SN1; 5-6); 5. Ad Mertens 89 (6-5); 6. Marten Berends 82½ (SN1; 2-3); 7. Gerard Zijlema 63½ (1SN; 6-5); 8. Wopko Dijkema 60 (5-6); 9. Harm Buter 52 (4-5); 10. Jerimi Bos 42½ (1SN; 3-2)

Geen opmerkingen: