vrijdag, november 21, 2014

De Fontein oppermachtig, Lindert prolongeert titel
Afgelopen woensdagmiddag werd het schoolschaaktoernooi voor de gemeentes Bedum en Ten Boer gehouden. Ook dit jaar werd het toernooi weer georganiseerd door schaakclub Bedum. De leiding was vanmiddag in handen van Marcel, Theo en Roelof, de 42 deelnemers hadden een hele fijne schaakmiddag. De middag verliep volgens planning, dit mede dankzij Marcel die de planning en de kinderen goed onder controle had. Het was tijdens de partijen erg rustig in de zaal, mede door het mooie weer waardoor de kinderen tussen de partijen door heerlijk konden spelen op het plein. Er deden veel kinderen van de schaakclub mee en dat was te zien, er werd goed en rustig geschaakt. Van de uiteindelijke nummers 1 tot 10 waren er 9 van onze club…

De deelnemers van De Fontein


De winnaars
Lindert had deze middag de zware taak om zijn favorietenrol waar te maken. Hij werd op de hielen gezeten door Mieke, Martijn, Wouter, Rowin, Jovan, Max, Hilde, Kevin en Koen. Ze hebben er een hele spannende middag van gemaakt en gingen allemaal vol voor de prijzen.

Mieke moest helaas de eerste ronde aan zich voorbij laten gaan wegens andere verplichtingen, maar vanaf de tweede ronde speelde ze heel geconcentreerd en won bijna al haar partijen. Alleen tegen Lindert speelde ze remise, geen van beiden kon de winnende zet vinden tegen de sterke verdediging van de ander.
Lindert speelde ook erg goed vanmiddag en naast de remise tegen Mieke zette hij Wouter in de laatste ronde pat, helaas.
Martijn speelde vanmiddag ook goed. Hij won al zijn partijen, behalve tegen Lindert en Mieke. In de derde ronde moest hij tegen Lindert. Roelof zei dat Martijn in één zet gewonnen stond, maar Lindert heeft uiteindelijk gewonnen. In de laatste ronde tegen Mieke weer hetzelfde: hij stond gewonnen, maar verloor hij van Mieke.
Rowin ging elke partij ook vol voor de winst, alleen tegen Lindert en Martijn heeft hij verloren. Wouter speelde vanmiddag weer erg sterk, alleen in de derde ronde verloor hij en Lindert zette hem pat. Ook Jovan deed het vanmiddag erg goed met 1 keer verlies en 1 keer een remise. En natuurlijk ook Max, Hilde, Anna-Mae, Joey, Joel, Mariëtte, Melanie, Yrsa, Rosalie, Jasper en Nienke: allemaal speelden ze heel goed schaak en wonnen ook een paar partijen.
Een speciale vermelding is er nog voor Jan. Jan debuteerde vanmiddag, hij is 6 jaar en is net lid van de club. Hij deed het heel goed door 3 keer remise te spelen.


En toen moest er gerekend worden. Lindert en Mieke eindigden beide op 6 uit 7, en het onderling resultaat was remise. Roelof en Marcel hebben toen de moeilijke beslissing genomen om ze een barrage te laten spelen. Lindert won en dus werd hij weer de kampioen, gefeliciteerd! Op weerstandspunten werd Wouter derde en Jovan vierde.


Het was direct duidelijk dat de Fontein 1 de eerste plaats veroverde met de nummers 1, 2, 3 en 4, super gedaan! De tweede plek werd spannender, maar na wat rekenwerk was de Fontein 2 net voor de Huifkar, Walfridus en Togtemaar geëindigd.

Eindstand scholen:
1. Fontein 1                     23 punten
2. Fontein 2                     18 punten   
3. Walfridus, Togtemaar          17.5 punten
4. Huifkar                       16 punten                             
Eindstand:

1.     Lindert                     6 punten
2.     Mieke                       6
3-4.   Wouter, Jovan               5,5
5-9.   Martijn, Rowin, Koen, Hilde,
       Kevin                       5
10.    Max                         4,5
11-18. Anna-Mae, Tygo, Coen, Romeo,
       Wesley, Joey, Tim, Jorn     4
19-22. Wouter, Joel, Mariëtte,
       Chris                       3,5
23-33. Melanie, Milan, Zara, Yrsa,
       Leon, Rosalie, Sem, Max,
       Mathijs, Daan, Jasper       3
34-35. Nienke, Esmee               2,5
36-39. Zoë, Anouk, Suzanne, Rick   2
40-41. Jan, Sem                    1,5
42.    Jack                        0


Ook de pers liet zich niet onbetuigd: zie het artikelGeen opmerkingen: