zondag, januari 25, 2015

Drie prijzen op GP Philidor


Nieuwe mail van jeugdleider Roelof:

Zaterdag deden zes van onze jeugdschakers mee aan de GP van Philidor. Drie van hen keerden met een prijs terug naar Ten Boer.


Team 'Rood' uit Ten Boer

Gerbrich deed mee in een heel sterke A-groep. Ze was de enige met een rating onder de 1000. In de eerste 3 rondes verloor ze. Niet kansloos. Tegen Alec en Sake stond ze gewonnen.  In de 4e ronde liet ze haar tegenstander ontsnappen. Met nog 2 seconden op de klok van de tegenstander, die huizenhoog gewonnen stond, liet ze haar laatste stuk pennen en kon hij afruilen naar remise. In de laatste ronde werd Harm Jan Kootstra wel van het bord af gezet.

Ilja speelde in de B-groep. Voor de laatste ronde hadden alle 6 spelers 2 punten. Ze kon dus nog 1e worden. Ze verloor helaas en werd gedeeld 4e. Hoogtepunt was het volgende mat in 6:


1. Tg8+ Ke7 2. Lg5+ f6 3. Pg6+ Kf7 4. Tf8+ Kg7 5. Lxf6+ Kh7 6. Th8#
Schitterend.

In groep D speelden Lindert en Rowin. Lindert begon flitsend met 4 uit 4, speelde toen remise tegen de verreweg sterkste speler in de groep. Hierna verloor hij twee keer. Onnodig in sommige gevallen. Rowin had het moeilijk. Hij begon met 1 uit 5. Maar toen rechtte hij zijn rug, overwon zijn teleurstelling en won de laatste twee. Hij zal koploper blijven in het klassement. Al met al was Lindert 2e in de groep, Rowin 5e.


  Rowin, Lindert en Tetske 
Hofstra  (Leek)

Joël met prijs

Rising star Anna-Mae
In groep F speelde rising star Anna-Mae. Ze was weer eens in supervorm en scoorde 5,5 uit 7. Daarmee werd ze 1e. Vooral het plezier waarmee ze schaakt is groot. Ze leert héél snel daardoor. Zowel in het Friese als het NOSBO klassement staat ze nu hoog. Ga zo door Anna-Mae.

Joël deed het ook super gisteren. Met 5 uit 7 werd hij 2e in groep H. Hier wordt nog zonder klok gespeeld. Wonderlijke taferelen. Zo speelde Joël een partij tegen iemand die niet meer wist hoe hij met dame en koning tegen koning mat moest zetten. Het duurde maar en duurde maar. Geen klok, dus uiteindelijk arbitreren. Wat doe je dan? De groepsleider was gelukkig heel rustig, zorgde dat begeleiders en ouders op afstand bleven. Mighiel de Jong besloot om de speler nog een paar minuten de tijd te geven om het mat te vinden. Toen het niet lukte werd de partij remise verklaard. Geluk voor Joël, wat sneu voor de tegenstander.

Ik wil de organisatie in Leeuwarden hartelijk bedanken voor het toernooi. Het was een leuk toernooi op een dag die begon met sneeuwpoppen en glibberige wegen. Hij eindigde met een tocht door het drukke Leeuwarden met fans van PSV en Cambuur op weg naar het stadion.

Geen opmerkingen: