woensdag, september 10, 2008

Tweede ronde bij SC Ten Boer

Dinsdagavond 9 september: de tweede ronde in de onderlinge competitie 2008-2009. De uitslagen waren als volgt:

Klaas Dijkhuizen (w) - Albert Prins (z): 1 - 0
Wim van Dijken (w) - Erik Stam (z): 1 - 0
Roelof Kroon (w) - Gerard Zijlema (z): 1 - 0
Free Blok (w) - Ad Mertens (z): 0 - 1
Harm Buter (w) - Jan Pilon (z): 0 - 1
Wopko Dijkema (w) - Alfred Rodenboog (z): 1 - 0

Alfred kon zijn succes van vorige week geen goed vervolg geven: stond hij aanvankelijk nog iets beter, toen schrijver dezes weer eens aan het bord verscheen had hij inmiddels een achterstand in materiaal opgelopen, die hij vervolgens niet meer teboven kwam.
Harm stond aanvankelijk ook niet minder, zeker in het middenspel. Wat hij toen voor verkeerde zetten deed heb ik niet meegekregen, maar in ieder geval wist Jan de winst naar zich toe te trekken.
Free delfde helaas weer het onderspit: dit keer ging Ad er met de winst vandoor.
Roelof wist tegenstander Gerard al vrij snel onder druk te zetten en gaf hem daarna niet veel kans meer: een overwinning voor de witspeler.
De partij tussen Wim en Erik was de kortste van de avond: Erik (zwart) moet in de openingsfase al het spoor kwijt zijn geraakt, want met een loper op d5 kon wit met de dame op f7 inslaan, waarna de zwarte koning als enige veld d6 had, waar hij door middel van Pe4 mat werd gezet.
In de langste partij van de avond speelden Klaas en Albert tegen elkaar. Het viel voor witspeler Klaas niet mee enig voordeel te bereiken, maar met de hem kenmerkende ijzeren volharding ging hij door en na de eerste tijdcontrole met nog 8 seconden op de klok te hebben gehaald, ging hij nog even strijdlustig en onversaagd verder. Waar Albert het in het eindpel precies heeft laten liggen was later niet helemaal duidelijk, want beide spelers waren het er na afloop over eens dat het net zo goed remise had kunnen worden. Dat werd het evenwel niet: via een laatste krachtsinspanning en een aardig pionoffer wist wit uiteindelijk toch de betere stelling te krijgen die hij bekwaam in een overwinning omzette.

Afwezig waren: Piet Beetsma, Marten Berends, Baudewijn Michel en Gerben Poel.


Een dezer dagen de nieuwe stand op Alberts SchaakBlog.

Geen opmerkingen: