maandag, maart 29, 2010

Jeugdschakers SC Ten Boer op het Paardensprong Toernooi in Groningen

Bij het Groninger evenement voor jeugdschakers het Paardensprong Toernooi waren enkele jeugdleden van Schaakclub Ten Boer van de partij.

Een van de enthousiaste ouders meldt het volgende:

Paardensprong toernooi

Op 27 maart hebben Finn van Pijkeren, Bas en Koen Klomberg meegedaan aan het toernooi van de kinderschaakclub de Paardensprong in Groningen. Finn, Bas en Koen hebben het heel goed gedaan en veel plezier gehad.
Het lukte net om op tijd aanwezig te zijn. Ze moesten alledrie eerst nog voetballen. Het was een groot, goed georganiseerd toernooi met >100 deelnemers. Zowel erg sterke jeugdschakers als beginners deden mee, en ook een groepje schakers uit Duitsland. Er werd gespeeld in 1 groep, 7 ronden Zwitsers. In de eerste ronde wisten ze alledrie te winnen. Bas trof hierna 2 hele goede spelers (beide geplaatst voor het NK) en verloor 2 keer. Koen en Finn moesten tegen elkaar en speelden remise. Daarna verloor Koen van Jonas Hilwerda, een heel klein jong schakertje. Hij had tijdens de Grand Prix Winschoten van Jonas gewonnen. Jonas was nu erg goed op dreef en won uiteindelijk de H-groep. Finn won in de derde ronde, maar kwam daarna tegen erg moeilijke tegenstanders. In ronde 4 en 5 wist Bas te winnen en in ronde 6 verloor hij weer van een sterke Duitse jongen. Finn en Koen speelden goed en hadden na 6 ronden 3½ punt. Bas had toen 3 punten. In de laatste ronde had Finn een beetje geluk met de tegenstander en won: 4½ punt was goed voor een tweede plaats in de F-groep.


Finn van Pijkeren (eerste rij, tweede van links)

Bas won de laatste ronde gemakkelijk met een soort herdersmat. Koen had een lastige tegenstander en verloor. Dus Bas 4 uit 7 en Koen 3½ uit 7. We moesten nog lang wachten op de prijsuitreiking ivm een beslissingspartij. In de D en de E-groep hadden Bas en Koen geen prijs gehaald, maar wel prima gespeeld en ervaring opgedaan.

Geen opmerkingen: