dinsdag, april 13, 2010

Jeugdleden SC Ten Boer weren zich goed in Delfzijl

Koen (links vooraan) en Finn (rechts achteraan)

Jeugdleider Roelof Kroon van Schaakclub Ten Boer laat Alberts SchaakBlog het volgende weten:

Hoi Albert,

Afgelopen weekend hebben onze jeugdschakers alvast het goede voorbeeld gegeven in Delfzijl. De acht schakers haalden er twee 1ste en één 2de prijs op. Aan ons vanavond om tegen DAC te laten zien dat we het goede voorbeeld willen volgen.

Er deden 48 schakers mee aan het toernooi. De organisatie was goed. De zaal eveneens en voor mij was ook interessant om de toppers in de naastliggende zaal te zien schaken in het Eemsmondtoernooi. Dat werd overigens gewonnen door Ivo Maris, nadat hij in de 6de ronde het geluk had dat Erik Hoeksema een mat in 1 over het hoofd zag.

Dan onze jeugdspelers.

Alfred speelde een goed toernooi. Af en toe wat last van tijdnood. Maar hij stond alle partijen gewonnen. Uiteindelijk verloor hij er toch twee door blunders. Hij werd gedeeld 1ste maar op onderling resultaat kreeg hij de 2de prijs.

In groep D speelden Finn en Koen. Finn is ondertussen opgeklommen naar de 3de plaats in het overall klassement. Hij speelde goed, haalde 4 punten en werd gedeeld 4de. Koen deed het ook erg goed. Hij werd 6de met 2,5 punt, maar ik was erg onder de indruk van zijn spel. Hij heeft erg veel bijgeleerd de afgelopen tijd en dat beloofd nog wat voor de komende toernooien.

In groep E speelden maar liefst 4 Boersters. Dalarna begon met 5 uit 5 en werd uiteindelijk afgetekend 1ste in de groep. Robin werd gedeeld 2de met 4 punten. Hij liet hier en daar wat liggen. En dat was wel erg zuur voor hem, want hij viel voor de derde achtereenvolgende keer gedeeld in de prijzen, maar op onderling resultaat was er alle 3 keer geen prijs. Nu ook weer: hij werd 4de op onderling resultaat. Maar dat gaat de komende tijd goed komen, want hij is ook bezig met een tussensprint in zijn schaakontwikkeling. Bas en Carlo speelden ook goed. Bij Carlo miste het ritme, want met zijn capaciteiten scoort hij over het algemeen beter. Misschien wat vaker aan zo'n toernooi mee doen? Nu merkte je dat hij eerder moe was dan de andere kinderen en daardoor in de rondes 3 t/m 5 tegen onnodige nederlagen aanliep.

In groep 5 regeerde Patrick soeverein. Hij won al zijn partijen en werd afgetekend 1ste. Goed gedaan Patrick!

Patrick kan inslaan op c7!

De prijswinnaars in groep F

De prijswinnaars in groep E

De prijswinnaars in groep C

Geen opmerkingen: