woensdag, mei 12, 2010

Ronde 33 in clubcompetitie Ten Boer

In de 33e ronde van de onderlinge competitie van Schaakclub Ten Boer kon wedstrijdleider Albert de volgende uitslagen noteren in het grote boek:

Roelof Kroon (w) - Jan Pilon: 1 - 0
Klaas Dijkhuizen (w) - Albert Prins: ½ - ½
Baudewijn Michel (w) - Piet Beetsma: ½ - ½
Gerard Zijlema (w) - Wim van Dijken: 0 - 1
Free Blok (w) - Wopko Dijkema: 0 - 1

Afwezig waren: Ad Mertens, Harm Buter, Marten Berends en Anna Bruijn; Alfred Rodenboog had een SN.

Jan verloor van Roelof (al sinds lang stond vast dat laatstgenoemde kampioen zou worden) en Piet zag zijn gewonnen stelling tegen Baudewijn, die taai bleef verdedigen en niet zonder succes, verwateren tot een theoretische remise.

Aangezien Albert zelf remise maakte tegen Klaas (al geruime tijd zeker van de 2e plaats), stelde de wedstrijdleider hiermee zijn 3e plaats veilig. Aanvankelijk leek het overigens niet die kant op te gaan, want Klaas kwam beter uit de opening en het scheen voor zwart een moeilijke avond te gaan worden. In het middenspel 'vergreep' de witspeler zich echter en dat betekende meteen dat zwart alle moeilijkheden op slag te boven was. Ondanks het pionneneindspel met ongelijke lopers stond zwart op winst. Het aloude principe safety first deed Albert (toch maar weer) besluiten remise te accepteren. Erg bloeddorstig wil hij maar niet worden...

Wim wist enigszins verrassend van Gerard te winnen, terwijl Wopko (van zijn tafel weerklonken ook deze avond de eerste kreten van opwinding, maar dit keer was de ondertoon positief) Free wist te bedwingen.

Geen opmerkingen: