woensdag, mei 26, 2010

Simultaan als toetje bij SC Ten Boer + Grand-Prix jeugd

Op de laatste clubavond van het seizoen 2009-2010 werden door voorzitter Wim van Dijken de prijzen voor de eerste drie plaatsen in de onderlinge competitie uitgereikt. Roelof, Klaas en Albert waren de gelukkigen. Alle ups en downs van deze competitie (vanaf september vorig jaar tot en met vorige week) zijn voor de trouwe bezoekers van Alberts SchaakBlog op de voet te volgen, met alle uitslagen en gevarieerd commentaar. Verder nam de club afscheid van Baudewijn Michel, die helaas na jarenlang lid van de vereniging te zijn geweest, het tijd vond worden voor andere prioriteiten: een verschijnsel dat we heden ten dage dus helaas niet alleen in de politiek meemaken.... We wensen hem het allerbeste toe!

De rest van de avond bestond uit twee simultaanvoorstellingen die werden gegeven door de eerste twee schakers van de kersverse ranglijst: Roelof en Klaas.

Roelof nam het op tegen zeven tegenstanders: Albert, Piet, Wim, Marten, Alfred, Free en Bas. Klaas moest optornen tegen Jan, Baudewijn, Gerard, Wopko, Anna en Koen. Bij Alfred, Koen, Bas en Anna hebben we te maken met jeugdspelers. Zij kregen een voorgift van één of twee stukken, al naar gelang de vrijgevigheid van de betreffende simultaangever. Even had Albert ook wel twaalf jaar oud willen zijn....

Uit de bus kwamen remises voor Jan, Koen, Albert, Piet en Bas. De overige deelnemers zagen helaas hun koning sneuvelen. Het was een geslaagde happening, die voor herhaling vatbaar is. Ook enkele ouders gaven blijk van hun belangstelling en volgden het geheel op de voet.

Het seizoen 2010-2011 zal beginnen met de jaarvergadering eind augustus, waarna op de eerste dinsdag in september de clubcompetitie weer zal losbarsten.

**********************************************************************************

Voor de jeugdspelers van SC Ten Boer is aanstaande vrijdagmiddag 28 mei de afsluiting van dit seizoen, met de laatste partijen voor het scholenkampioenschap en de uitreiking van de prijzen van hun eigen onderlinge competitie.

Vervolgens op zaterdag 29 mei de klap op de vuurpijl: het Grand-Prixtoernooi voor jeugdige schakers, te houden in ons eigenste Buurhoes aan de Gaykingastraat. Voor alle zekerheid brengt Alberts SchaakBlog nog een keer de bijzonderheden aangaande dit toernooi in beeld:

Grand-Prix toernooi SC Ten Boer

Wanneer : Zaterdag 29 mei 2010
Waar : Horecacentrum Buurhoes, Gaykingastraat 17, Ten Boer
Aanvang : 13.45 uur (aanwezig 13.15 uur)
Prijsuitreiking: 17.00 uur
Inleg : € 4,- (niet NOSBO-leden € 5,-)
Prijzen : Drie prijzen per groep
Speelschema : Groepen van zes of acht spelers, ingedeeld naar niveau Speeltempo : 15-20 min p.p.p.p.
Contactpersoon : Mat in 2 Telefoon : 050-5718257
E-mail :
matin2@live.nl
Inschrijven :
Inschrijfformulier
Bijzonderheden : Toernooi maakt deel uit van de NOSBO GP-cyclus Partijen tellen mee voor NOSBO- en KNSB-jeugdrating.

Geen opmerkingen: