dinsdag, december 19, 2023

NOSBO Zestallen: Kasteel 2 - Lewenborg 2: 2½ - 3½


 

Het Kasteel 2- Lewenborg 2: 2½ - 3½ 

Geschreven door Rudy Frieswijk 

Op 15 december gingen we met 5 spelers naar de vestingstad Coevorden voor de uitwedstrijd tegen het Kasteel 2. Met vijf man omdat er helaas geen zesde speler te vinden was die mee wilde. Wat dat betreft heeft de teamleider van het eerste team het gemakkelijker want die kan uit het tweede team spelers vragen maar de teamleider van het tweede mag dat helaas niet doen met spelers van het eerste team.  

Maar vol goede moed vertrokken we toch naar Coevorden. En het moet worden gezegd het eindresultaat was goed. We begonnen met een reglementaire 1-0 achterstand maar uiteindelijk wonnen we dik verdiend met 3½ tegen 2½.   

Al snel op de avond liep John met een glimlach en vol praatjes rond. Hij had onze eerste winst binnen. Niet lang daarna won ook Arthur zijn partij. Arthur speelde zijn pionnen op de koningsvleugel op en op de aanval die volgde had zijn tegenstander geen antwoord. Het was rond 10 uur. Arthur en John waren samen gekomen in 1 auto en hadden dus naar huis kunnen gaan maar ze bleven tot de laatste partij was afgelopen. Goede teamgeest van beide mannen. 

Sjak keek ondertussen tegen een ijzersterk paard aan op d4. Het paard had de controle over alle velden in het centrum en de partij werd uiteindelijk dan ook verloren. De tussenstand werd daardoor 2-2 met nog 2 partijen van de Frieswijkjes te gaan. 

Ik speelde een Siciliaan waarbij al snel veel stukken werden geruild. In het eindspel hadden we allebei een Koning, toren en vier pionnen. Het ging tot de vijftigste zet heel gelijk op maar door een paar onnauwkeurigheidjes, waarschijnlijk ook door de tijdnood, moest mijn tegenstander uiteindelijk toestaan dat ik toch de winst binnen hengelde. Het stond nu 3-2 voor ons en René kon de winst voor Lewenborg binnenhalen. Hij speelde een mooie partij waarbij ik het gevoel had dat er wisselende kansen waren. René heeft na afloop de partij op chess.com geanalyseerd en daarbij bleek dat zijn tegenstander één keer op plus vier stond én bij het eindspel op plus vier. In de analyse in de zaal zagen wij dat niet. Zegt iets over ons niveau? Maar …. René speelde remise en daarmee was de winst voor ons. 

De lange terugreis ging soepel tot de IKEA waar we René om 00.30 uur afzetten. Sjak gaf aan dat we via het Damsterdiep konden gaan maar ik zei dat we veel sneller via de Teslagarage naar de ringweg konden gaan. En zo gebeurde het ook. De oprit naar de ringweg was gesloten dus op naar Meerstad. Maar ook daar ging het verkeerd, we belandden via via knooppunt Westerbroek op de ringweg. Eindelijk bijna thuis totdat bleek dat de Driebondsbrug was afgesloten. Dan maar weer richting IKEA en toch de voorgestelde route van Sjak via het Damsterdiep maar gevolgd. De volgende keer zal ik beter naar jou luisteren Sjak! 

Hieronder nog de persoonlijke resultaten: 








Voor diegenen die nog meespelen bij het Chess Festival in Groningen: veel succes toegewenst en voor iedereen goede feestdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar!

Geen opmerkingen: