woensdag, mei 02, 2007

31e ronde bij SC Ten Boer

Gisteravond, 1 mei, werd de 31e ronde in de onderlinge competitie van Schaakclub Ten Boer gespeeld in Horecacentrum Buurhoes. Dat is helaas nog steeds niet rookvrij: de datum waarop dat wordt ingevoerd kan, wat mij betreft en ik heb begrepen dat er meer mensen zo over denken, niet snel genoeg naderen. Bij het verlaten van het schaaklokaal, op weg voor de af en toe noodzakelijke sanitaire plichtplegingen, trekt steeds weer de Ten Boerster jeugd (en ander volk) je aandacht, die/dat in de caféruimte vol overgave de eigen ondergang zit te bespoedigen. Nu moet men dat tot op zekere hoogte natuurlijk zelf weten en zou men dat ongetwijfeld bij een rookverbod elders doen, maar dan zou in ieder geval de gezondheid van anderen niet nadelig worden beïnvloed. De gedachte dat een rookverbod de horeca zou schaden is een fabeltje (ooit gehoord dat in de V.S., Italië en andere landen de cafés leeg blijven?) en een iets minder wanhopig verzet van deze bedrijfstak lijkt daarom op zijn plaats. Maar zei Heinrich Heine al niet dat in Nederland alles 50 jaar later gebeurt dan ergens anders?


Het woord 'HIER' in bovenstaande tekst
kan gevoeglijk worden weggelaten.

Ook in het schaaklokaal komen trouwens al geruime tijd, zodra de partijen zijn afgelopen, bij de analyse de sigaretten te voorschijn, wat ietwat merkwaardig overkomt: waarom tijdens de partijen niet en daarna ineens wel? Ik dacht dat al jaren geleden (op de clubs èn in competitieverband) een rookverbod was ingesteld! Alweer een onderwerp voor de jaarvergadering. Dat wordt een lange zit op 29 mei!

Maar ik dwaal af. De uitslagen (met hier en daar een sombere uitschieter) :

Jan Pilon - Roelof Kroon: 0-1
Klaas Dijkhuizen - Albert Prins: 1-0
Wim van Dijken - Gerard Zijlema: 0-1
Marten Berends - Wopko Dijkema: 1-0
Ad Mertens - Baudewijn Michel: 0-1

Wat een en ander voor de ranglijst betekent, hoop ik komend weekend in beeld te brengen. Maar goed dat ik (en dat al sinds 1962), ondanks het, schaaktechnisch gezien, geïncasseerd hebben van menige opdoffer, nog steeds niet schaakmoe ben!

Morgen volgen de oplossingen van de opgaven 106 en 107.
Voor de volgende week heeft Alberts SchaakBlog twee fraaie opgaven in petto: bijna nog mooier (maar dan ook ècht mooi: kijk een dezer dagen en overtuig u) dan de bezoeker tot nu toe al gewend is!


Groningen in beeld:


Aardig doorkijkje in Rasquert (foto 2-5-07; 16:05)


Kerkje van Saaxumhuizen
(foto 2-5-07; 15:48)

Achter het jonge groen: het oude kerkje van Tinallinge
(foto 2-5-07; 14:37)

Alweer een doorkijkje: kwekerij De Kleine Plantage (Eenrum)
(foto 2-5-07; 15:18)

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat een leuke, groene doorkijkjes!

AM