woensdag, december 16, 2009

Clubcompetitie Ten Boer: ronde 15

In de 15e ronde van de onderlinge competitie van SC Ten Boer, gespeeld op dinsdag 15 december, kon wedstrijdleider Albert die zelf geen partij had, de volgende uitslagen noteren:

Roelof Kroon (w) - Jan Pilon: 1 - 0
Klaas Dijkhuizen (w) - Marten Berends: 1 - 0
Harm Buter (w) - Gerard Zijlema: ½ - ½
Wim van Dijken (w) - Alfred Rodenboog: 1 - 0
Wopko Dijkema (w) - Ad Mertens: 1 - 0

Roelof-Jan
Na de openingsfase ontwikkelde zwart een initiatief op de damevleugel, maar zag geen kans dat uit te bouwen tot iets moois. Wit kwam sterk opzetten en toen zwart een kans op dame- en loperafruil met kans op taaie verdediging daarna liet lopen, werd hij langzaam weggedrukt.

Harm-Gerard
Na de opening stond wit wat beter en dat liep uit op een eindspel waarin hij op winst kwam te staan, door enkele goede pion- toren- en damezetten. Zwart offerde min of meer door wanhoop gedreven een paard maar dat verbeterde de zaak niet echt. Toen het voor wit op afwikkelen aankwam, stelde zwart remise voor, wat tot verbazing van de aanwezigen (als Albert voor zichzelf de meervoudsvorm mag gebruiken) werd aangenomen.

Klaas-Marten
Wit maakte niet veel vorderingen in de eerste helft van de partij en moest het met een pion voorsprong doen, wat bij goed tegenspel door zwart niet voldoende voor de winst zou zijn geweest, vooral omdat ongelijke lopers waarschijnlijk een grote rol zouden gaan vervullen. Zwart was aardig op weg, maar gaf opeens een paard kado, wat wit uiteraard helemaal in het zadel hielp.

Wopko-Ad
Ad liet op beide vleugels materiaalwinst voor wit toe, maar Wopko nam genoegen met de koningsvleugel., waar hij een geheel paard won. Zwart verdedigde zich met de moed der vertwijfelden, maar toen hij enige tijd later ook nog met zijn koning de verkeerde kant opging, was het snel gebeurd.

Wim-Alfred
Alfred kwam in de opening heel goed te staan, onder meer omdat hij lang rocheerde, wat in de stelling heel goed paste. Wim deed hier en daar een damezetje en met een daarvan viel hij de zwarte dame aan, die op dat moment ongedekt stond. Toen Alfred vervolgens een willekeurige zet deed, verliet zijn dame geruisloos de 64 velden en gaf zwart zich kort daarna gewonnen.

Afwezig waren: Free Blok, Baudewijn Michel, Piet Beetsma en Anna Bruijn, terwijl Albert een SN had.

Volgende week spektakel: de altijd opwindende strijd (snelschaak) om de Mien-bokaal!! Komt dat zien! Vuurwerk is gegarandeerd en dat nog wel zonder lichamelijk letsel, milieuschade en andere overlast voor mens en dier!

Geen opmerkingen: