woensdag, december 23, 2009

'Opwarm'toernooi om Mien-bokaal


Op dinsdagavond 22 december zou het jaarlijkse snelschaaktoernooi om de Mien-bokaal plaatsvinden. In verband met de winterse omstandigheden en ook om andere redenen waren er zo'n zeven afmeldingen binnengedruppeld, waaronder die van titelverdediger Roelof Kroon. Daarom werd al snel besloten het eigenlijke toernooi af te blazen en er een oefentoernooi van te maken.

Albert had zich geheel belangeloos als wedstrijdleider opgeworpen en mocht ondanks alles, als hij zichzelf meerekent, 12 deelnemers welkom heten in het meer dan warme clublokaal. Verrassend was het meedoen van drie jeugdleden (Roëll, Rowan en Alfred) en ook van oud- lid (en wellicht weer toekomstig lid) Erik. Het werd een gezellige avond met veel flitsend schaakwerk. De deelnemers in volgorde van loting: Roëll, Rowan, Ad, Wim, Marten, Albert, Erik, Piet, Alfred, Gerard, Klaas en Harm.

De eindstand:

1. Klaas Dijkhuizen 10½ p (uit 11)
2-3. Piet Beetsma en Albert Prins 9 p
4. Marten Berends 7½ p
5-7. Roëll de Vos, Wim van Dijken en Gerard Zijlema 5 p
8-9. Alfred Rodenboog en Harm Buter 4 p
10. Ad Mertens 3 p
11. Rowan Boer 2½ p
12. Erik Stam 2 p

Een mooi resultaat, waarbij opvalt dat de jeugd zich kranig heeft geweerd. En dan te bedenken dat het eigenlijke toernooi nog moet komen. Wie weet met tussen de 15 en 20 deelnemers!

Binnenkort rollen de feestdagen weer over ons heen. Alberts SchaakBlog doet ieder de beste wensen en wat de schakers van Ten Boer betreft: tot 5 januari 2010!

Geen opmerkingen: