zaterdag, mei 28, 2011

Geslaagd jeugdtoernooi bij Staunton

Mail van Roelof Kroon, jeugdleider van SC Ten Boer, aan Alberts SchaakBlog:

Vandaag hebben 3 jeugdspelers van onze club meegedaan aan het jeugdtoernooi van Staunton. Finn en Dalarna wisten 3 prijzen in de wacht te slepen. Het toernooi bij Staunton werd in één grote groep met ongeveer 60 deelnemers gespeeld in de ons bekende locatie: het gebouw van de speeltuinvereniging van Helpman.

Finn speelde goed en zat in de 4de ronde aan het eerste bord. Hij verloor daar helaas wat ongelukkig tegen Ingmar Dolfing. Na 6 ronden had hij 4 punten en in de laatste ronde moest hij tegen zus Dalarna. Dalarna begon ook goed en moest in de 3de ronde aan bord 2 tegen Jonas Hilwerda. Jonas was te goed en Dalarna had geen kans. In de volgende 3 ronden verzamelde ze ook nog 2 punten, dus had ze net als Finn 4 punten. Vreemd zo'n laatste ronde tussen broer en zus, zeker omdat ze in 3 klassementen een prijs konden winnen: Finn in de E-categorie (spelers geboren in 2001), Dalarna als beste meisje en in de C-categorie (spelers geboren tussen 1996 en 1998). Een remise zou voor deze klassementen wel goed uitkomen. Ze speelden er nog wel even echt voor, maar besloten toen toch om het op remise te houden. Ze werden in de eindrangschikking 12de t/m 16de met allebei 4,5 punt en een TPR van 959. Finn werd 2de bij de E-categorie. Dalarna 3de bij de C-categorie en het beste meisje (een zeer aardig kaartspel als prijs!).

Dalarna (rechts)

Finn (midden)

Gerbrich deed ook mee maar had haar middag niet. Ze haalde slechts 2 punten en werd daarmee 52ste. Op grond van haar rating had er meer in gezeten. Nu had ze een TPR van 381.

De schakers van de Paardensprong speelden erg goed en volgens mij waren Daniël en Jonas gedeeld 2de. Winnaar van het toernooi werd Arjan Dwarshuis met 6,5 uit 7. Ik zag hem een paar goede partijen spelen.
Het toernooi was goed en strak georganiseerd. Mijn complimenten aan Staunton.

Geen opmerkingen: