maandag, juli 25, 2011

Opgave 242


Hoe besliste de witspeler (aan zet) de partij vanuit bovenstaande stelling?

Voor hen die nog steeds niet op vakantie zijn, of natuurlljk net zijn teruggekeerd, is hier weer een nieuwe opgave. Stuur je oplossing uiterlijk vrijdag 29 juli naar Alberts SchaakBlog! In het weekend daarna volgen dan de oplossing, de partijgegevens en de ontvangen reacties.

Opsturen gaat het makkelijkst op de volgende manier:

1) Klik op 'comments' (rechts onder deze post); dan de oplossing intikken bij 'laat een reactie achter' met vermelding van je eigen naam (meteen onder de tekst). Naam vermelden hoeft niet per se, maar wordt wel gewaardeerd!
2) Woordverificatie (gegeven woord overnemen in kadertje).
3) Kies een identiteit: overslaan.
4) Klik onderaan op 'anoniem' en je antwoord is 'in principe' geplaatst.

Dat je gereageerd hebt zal bij comments te zien zijn (aanklikken om die te lezen!) en je reactie wordt t.z.t. (zie bovenvermelde data), in zijn geheel, tegelijk met het juiste antwoord en verdere details, op het 'direct zichtbare' weblog gezet.

Terzijde (voor de francofielen onder ons):

« Une platitude souvent récitée à propos des échecs est qu'une des choses les plus difficiles à réaliser est de gagner une position gagnante. Cela ne manque pas de sens mais, pour ma part, j'ai toujours trouvé plus difficile de gagner une position perdante. »Tim Krabbé.

Ofwel (vertaling Albert):

Een vaak aangehaalde gemeenplaats op schaakgebied is dat een van de moeilijkst te realiseren zaken het ook daadwerkelijk winnen van een gewonnen stelling betreft. Daar zit wat in, maar ik persoonlijk heb het altijd moeilijker gevonden een verloren stelling te winnen.

4 opmerkingen:

Albert Prins zei

Opgave 242

1e oplossing ontvangen: Roelof Kroon

Albert Prins zei

Opgave 242

2e oplossing ontvangen (op 28-7): Derk schuttel

Albert Prins zei

Opgave 242

3e oplossing ontvangen: Thea Heersema

Albert Prins zei

Opgave 242

4e oplossing ontvangen: Thijmen en Ruben Bourgonjen