woensdag, november 27, 2013

Ten Boer wint van J.H.Kruit: 5 - 3Ten Boer heeft in de 3e ronde van de NOSBO-competitie (1e klasse B) kans gezien zijn eerste overwinning te behalen. Na twee keer te hebben verloren met 5-3 (van Roden en Lewenborg) werd nu J.H.Kruit uit Stadskanaal met dezelfde cijfers verslagen.Toen ik om 18.45 stipt op tijd bij het Buurhoes aankwam bleken de anderen, op Piet en Alfred na, al aanwezig te zijn. Piet arriveerde even later op de fiets en Alfred deed niet mee. Dat hield in dat we even langs Harm reden die gelukkig bereid was gevonden in te vallen. Even later vertrokken we in twee auto's (bestuurders Klaas en Gerard) richting Stadskanaal. Om de geesten actief te houden had Gerard de verwarming niet aangezet en 
dat merkten we. Toen we op de Rijksweg links afsloegen naar de N28 stak de een of andere onverlaat die vanuit de Koningsweg kwam nog even snel over, zo'n  3 á 4 meter voor onze auto. Het had weinig gescheeld of er was die avond niet geschaakt in Stadskanaal, tenminste niet door ons...
Verder verliep de rit zonder problemen en om ca. 19.35 kwamen we, via de Kielsterachterweg wegens al of niet bestaande en/of aangekondigde wegomleggingen, aan bij het speeladres.

Binnen de bekende officiële handelingen en even later waren de partijen begonnen. We speelden met bijzonder mooie borden en stukken, vervaardigd door een bedrijf waar een van de J.H.Kruit-leden werkt en vervolgens als geschenk aan de club gegeven. Je moet maar boffen!


...de borden 1-4 (van achter naar voor)...

J.H.Kruit - Ten Boer: 3 - 5

1. G.v.d.Lei (z)(2017) - K.Dijkhuizen (w)(1953): ½-½

2. P.Oosten (w)(1654) - J.Pilon (z)(1779): ½-½
3. R.Spaans (z)(1346) - P.Beetsma: (w)(1649): 0-1
4. K.v.d.Spoel (w)(1200) - A.Prins (z)(1680): 0-1
5. C.Joost (z)(1509) - M.Berends (w)(1558): ½-½
6. H.Stuut (w)(1610) - H.Buter (z)(1345): ½-½
7. R.Scheinhardt (z)(1318) - G.Zijlema (w)(1395): 0-1
8. O.ten Hoff (w)(1421) - A.Mertens (z)(1168): 1-0 


...en de borden 5-8 (van rechts naar links)...

Klaas bereikte een paarden-pionnen eindspel dat vrij snel terecht remise werd gegeven; Jan vertelde dat zijn partij in elkaar geschoven stukkenformaties opleverde en dat er daarom ook niet meer dan een halfje in had gezeten; Piet sloeg een remiseaanbod in een toreneindspel af en wist niet lang daarna te winnen; Albert bereikte al vlot een duidelijk betere stelling, weliswaar trad enige vertraging op toen zijn tegenstander enkele goede verdedigingszetten uit de mouw schudde, maar even later werd een en ander wit toch teveel en raakte hij beslissend achter in materiaal: met dit punt voor Ten Boer werd de magische 4½ bereikt en was dus de eerste overwinning een feit; Marten zag zich gedwongen een kwaliteit te offeren, maar gelukkig vond zijn tegenstander dat hij een tijdje later hetzelfde moest doen en de partij eindigde derhalve met een gelijkspel; Harm speelde een heel verdienstelijke remise en helaas kon Ad niet hetzelfde resultaat boeken: hij moest de eer aan zijn tegenspeler laten.


...de laatste minuten van het treffen Dijkhuizen-Van der Lei...

De terugweg was even voorspoedig als de heenweg, met dit verschil dat Gerard, om de feestvreugde te onder-strepen, nu de verwarming vol open zette, zodat we blozend en wel weer het Buurhoes bereikten.

Samengevat: de hatelijke 0 is voor Ten Boer van de borden verdwenen: misschien volgen er nog meer succesjes!

Geen opmerkingen: