donderdag, april 17, 2014

NJC: Ten Boer 1 wint van PaardensprongMail van Roelof:

Vanavond hebben Finn en Robin weten te winnen van hun Paardensprong tegenstanders. Hierdoor hebben we ver-rassend de wedstrijd gewonnen. Zeker na de 0,5-1,5 ach-terstand die we vorige week opliepen.

Vorige week speelden zowel Koen en Daan een puike partij bij Ronald van Nimwegen thuis. Koen wist een moeilijk eindspel remise te houden. Een geweldige prestatie want ik vind tegenstander Daniël Apol altijd erg sterk. Echt een speler die al volwaardig mee kan draaien tegen volwassenen, ook door zijn natuurlijke aanleg om eindspelen te begrijpen. Koen stond moeilijk in het eindspel maar verdedigde zich geweldig. Koen blijkt eens te meer de perfecte eerste bord speler van ons team door het goede voorbeeld voor het hele team neer te zetten. Net als indertijd tegen Sneek 1.

Daan wist lang Martijn bij te houden. Hij stond zelfs een tijdje beter. Maar uiteindelijk zie je dat Martijn meer ervaring en Ausdauer heeft. Martijn verovert de e-lijn en weet de witte koning in een matnet te drijven. Van beiden een goede partij.

Vanavond ging het verder bij mij thuis.

Finn staat een tijd lang moeilijk, maar als Niels vergeet zijn loper te verdedigen, komt Finn een stuk tegen twee pionnen voor. Finn vraagt of hij remise mag aanbieden. Hij moet van mij doorschaken tot duidelijk is of Robin zijn betere eindspel kan winnen. Niels gaat echter de fout in, waardoor hij alsnog moet opgeven. Jammer voor de in Ten Boer altijd zeer gewaardeerde Niels, want hij had beter verdiend. Aan de andere kant heeft Finn een uitmuntende prestatie neergezet. 

Alles ligt nu bij Robin. Hij moet tegen Daan de Vetten, die vorige week Finn geen kans gaf. Robin pakt het echter slim aan en ruilt af naar een eindspel. Eindspelen zijn altijd wel aan Robin besteed. Terwijl Daan volgens mij meer iemand is van complexe stelling. Robin heeft een voordelig paar-deindspel, omdat Daan een zwakke pion op c6 heeft. Een echt handenbindertje. Deze pion gaat na een onnauw-keurige zet verloren en na de nodige hergroeperingen van Robins stukken loopt de pion door. Knap gedaan van Robin. En een verrassende overwinning tegen onze schaakvrienden van de Paardensprong. Nu afwachten of er dit jaar een prijs in zit. 

Volgende week vrijdag gaan we verder in Haren.


Geen opmerkingen: