woensdag, april 23, 2014

Ronde 26 clubcompetitie


In de clubcompetitie werden gisteravond de volgende par-tijen gespeeld:

Marten Berends (w) - Klaas Dijkhuizen: 0 - 1
Jan Pilon (w) - Harm Buter: 1 - 0
Piet Beetsma (w) - Albert Prins: ½ - ½
Gerard Zijlema (w) - Ad Mertens: 1 - 0

AMK: Erick Erdtsieck, Wopko Dijkema (beterschap Wop-ko!). AZK: Alfred Rodenboog

Marten-Klaas
De vorige partij tussen deze twee schakers eindigde in een overwinning voor Marten, maar die verrassing bleef nu achterwege. Weliswaar kwam wit weer goed te staan, maar hij wist dat deze keer niet verder uit te bouwen. Zwart bleef wit  een stap voor en zette de partij naar zijn hand.

Jan-Harm
Zwart liet in de loop van de partij een toren insluiten, wat hem op kwaliteitsverlies kwam te staan. Dat was voor wit voldende om de winst binnen te halen.

Piet-Albert
Albert wist een variant op het bord te brengen waarin al vroeg de dames van het toneel verdwijnen. Dat gebeurde dan ook, waarna wit een klein overwicht opbouwde. Zwart hield met enige inspanning stand en bood remise aan, waarmee wit even later akkoord ging.

Gerard-Ad
Aanvankelijk stond Ad prima, maar toen ik later nog eens kwam kijken had wit een winnende stelling met een kwaliteit vóór en een gevaarlijke vrijpion. Dat kwam zwart niet meer te boven.

Stand na 26 ronden:

1. Klaas Dijkhuizen 441½ p.; 2. Piet Beetsma 340½; 3. Albert Prins 337½; 4. Jan Pilon 320; 5. Gerard Zijlema 259; 6. Marten Berends 248½; 7. Harm Buter 204½; 8. Erick Erdtsieck 183; 9. Wopko Dijkema 167; 10. Ad Mertens 139; 11. Alfred Rodenboog 60.TERZIJDE: (Toon van Driel)Geen opmerkingen: