donderdag, mei 01, 2008

Partij Klaas Dijkhuizen uit 1985 + opgave 155

Zojuist ontving Alberts SchaakBlog (Albert heeft het er maar druk mee) een mailtje van Klaas Dijkhuizen, op dit weblog kort geleden nog 'een steunpilaar van onze club' genoemd, met daarin een door hem in 1985 gespeelde partij uit het reservekampioenschap van de NOSBO. Klaas is op deze partij bijzonder trots en komt daar ook rond voor uit. Naar mijn mening terecht!

Een dezer dagen zal de partij, voorzien van alleszeggende diagrammen en messcherp commentaar, zowel van Klaas zelf als van de in schakerskringen niet geheel en al onbekende heer Fritz, het levenslicht (publicitair gezien) aanschouwen. Belangstellenden kan ik alleen maar aanraden zorgvuldig en, niet te vergeten, vooral herhaaldelijk de ontwikkelingen op dit weblog te volgen!


---------------------------------------------

Opgave 155


Tijd voor een nieuwe opgave. In bovenstaande stelling wist zwart (aan zet) zijn tegenstander snel te bedwingen. Na drie zetten van hem (en dus twee van zijn tegenstander) gaf wit op. Welke zetten waren dat en waarom zijn andere eerste zetten van zwart niet goed?

Uiteraard zijn oplossingen weer welkom op Alberts SchaakBlog!
Opsturen van een antwoord gaat aldus:
1) Klik op 'comments' (rechts onder deze post); dan de oplossing intikken bij 'laat een reactie achter' met vermelding van je eigen naam (gewoon meteen onder de tekst). Naam vermelden hoeft niet per se, maar is wel sympathiek!
2) Woordverificatie (gegeven woord overnemen in kadertje)
3) Kies een identiteit: hoeft niet, kan worden overgeslagen
4) Klik onderaan op 'anoniem' en je antwoord is 'in principe' geplaatst.

Je reactie zal pas op een later tijdstip (na goedkeuring) echt in beeld verschijnen: het voor de tweede keer invoeren van een antwoord (omdat je denkt dat het versturen niet gelukt is) is dus onnodig.
Aan het eind van volgende week staan de details betreffende deze opgave, de oplossing en de binnengekomen reacties op mijn weblog!

Geen opmerkingen: