zondag, december 21, 2008

Opgave 175

Zo tegen de kerst en dus ook tegen het eind van het jaar heeft iedereen het druk, zo druk dat zelfs het schaken(!) hier en daar in het gedrang dreigt te komen. Zit men niet met het optuigen van de kerstboom, het alvast uitproberen hoe de gedekte kersttafel dit jaat overkomt (en waar halen we de nog nodige stoelen vandaan) of, om maar eens iets te noemen, het nu eindelijk eens schoonmaken van de friteuse, om nog maar niet te spreken over de fikse klus van het bakken van de oliebollen, dan maakt men zich wel zorgen over het jaarlijks terugkerende en tijdrovende karwei van het afzetten van de activa tegen de passiva.

Daarom geeft Alberts SchaakBlog als opgave 175 een niet al te moeilijk exemplaar (hoogstens zit er één klein addertje onder het gras), zodat men wat meer tijd voor bovenvermelde werkzaamheden overhoudt.


Zwart (aan zet) wint. Let op de ligging van het bord!

Stuur je oplossing naar Alberts SchaakBlog!

In de loop van volgende week zullen details van deze partij, het antwoord op de opgave en namen en reacties van inzenders te zien zijn op mijn weblog.

Het opsturen gaat als volgt:

1) Klik op 'comments' (rechts onder deze post); dan de oplossing intikken bij 'laat een reactie achter' met vermelding van je eigen naam (gewoon meteen onder de tekst). Naam vermelden hoeft niet per se, maar wordt zeer gewaardeerd!
2) Woordverificatie (gegeven woord overnemen in kadertje)
3) Kies een identiteit: hoeft niet, kan worden overgeslagen
4) Klik onderaan op 'anoniem' en je antwoord is 'in principe' geplaatst.

Je reactie zal op een wat later tijdstip (na goedkeuring) bij comments in beeld verschijnen.

1 opmerking:

Anoniem zei

1... e3+ 2. Kf1 Lg2+ 3. Ke2 (3. Kxg2 e2 en de pion is niet meer te stoppen) 3... exf2 4. Ta1 Lxa1 5. Kxf2 Le4 en zwart wint.

Roelof