vrijdag, augustus 31, 2007

Eindspelstudie 16 en wat vlinder - business

Alweer een subtiele eindspelstudie.
De oplossing en verdere gevens volgende week op Alberts SchaakBlog! Ook de namen van inzenders en hun reacties zullen, zoals gebruikelijk, worden vermeld.

Wit (aan zet) wint!

Iedereen kan een antwoord/oplossing rechtstreeks invoeren, op de volgende manier:

1) Klikken op 'comments' (rechts onder deze post); de oplossing intikken bij 'leave your commment' met vermelding van je eigen naam (gewoon meteen onder de tekst). Naam vermelden hoeft niet per se, maar wordt wel op prijs gesteld!
2) Woordverificatie (gegeven woord overnemen in kadertje)
3) Klikken op 'anonymous'
4) Klikken op 'publish your comment' en je antwoord is geplaat

Terzijde (and now for something completely....)

Nog even twee aardige waarnemingen van vlinders in de late zomer:

1) Grote wintervlinder (Erannis defoliaria; foto 21-8-2007; 14:30)

Een nachtvlinder, die je niet elke dag(!) ziet! Dit exemplaar liet zich dus overdag spotten, en wel op ons raam, vandaar enige reflectie....

Het vrouwtje van deze vlinder is ongevleugeld, waardoor je niet direct de indruk krijgt met een vlinder te maken te hebben. Zij verschijnt hieronder (deze foto heb ik niet zelf gemaakt, maar aan het Internet ontleend: http://www.rodeland.de/).


2) Gehakkelde Aurelia (Polygonia c-album; foto 29-8-2007; 15:08)


Vorig jaar figureerde ook al een exemplaar op Alberts Schaak(?)Blog. De foto van gisteren is alleen zo goed gelukt dat ik toch tot plaatsen overga. (Even klikken op de foto voor een aardig resultaat).

Een heel aardige website voor het bekijken van gegevens en foto's van de Nederlandse fauna en flora is http://www.waarneming.nl/ , een zelfstandige werkgroep binnen de stichting Natuurinformatie, waar men trouwens niet alleen kan waarnemen, maar ook zelf bijvoorbeeld foto's en details kan toevoegen.

(Eerder zijn, zoals gezegd, de Gehakkelde aurelia en niet te vergeten het Roesje (Scoliopteryx libatrix), die zo'n 5 maanden in onze garage overwinterde, al op Alberts SchaakBlog voorgekomen: zie bijvoorbeeld de posts van 20-11-06 en 28-3-07).

1 opmerking:

Anoniem zei

Geen 100% zekerheid, maar de bedoeling moet zijn om e6 te bereiken met de koning op e8. Daar gaan we. Kf3,c6,Kf4,c5,Ke4,Ke8,Kd5 en uit.

Klaas