vrijdag, augustus 31, 2007

Begin nieuw seizoen SC Ten Boer

Volgende week begint het nieuwe seizoen voor SC Ten Boer. Hieronder een krantenartikel van de hand van clubsecretaris Jan Pilon, dat al in De Eemslander en De Noorderkrant te lezen is geweest en nog zal verschijnen op vrijdag 7 september in BuurContact.



SCHAAKCLUB TEN BOER OPENT JUBILEUMSEIZOEN

Op dinsdag 4 september a.s. begint alweer het 60e seizoen van de Schaakclub Ten Boer. De club (opgericht in februari 1948) viert dit heugelijke feit volgend jaar met een jubileumtoernooi. Gedurende het komende seizoen wordt er gestreden om het interne kampioenschap en de snelschaaktitel (de “Mien”-bokaal). Daarnaast wordt er in teamverband gespeeld in de club- en bekercompetitie van de NOSBO, de Noordelijke Schaakbond (1e klasse). Ten Boer komt momenteel in de NOSBO uit met één team, dat overigens afgelopen seizoen redelijk tot goed presteerde en in de middenmoot eindigde.

Versterking in de vorm van nieuwe leden is uiteraard zeer welkom. Dit geldt ook voor belangstellenden: iedereen is van harte welkom om eens een (aantal) avond(en) vrijblijvend te komen kijken op de club of zelfs een aantal weken op proef mee te draaien op de speelavonden.

Geschaakt wordt er in horecacentrum het Buurhoes, wekelijks om 19.45 uur op de dinsdagavond. Het seizoen duurt van september tot en met mei. Voor verdere informatie kunt u ook contact opnemen met Jan Pilon (050-3022480) of Albert Prins (050-3022085).
Laatstgenoemde houdt een weblog bij, waar veel te lezen valt over o.a. Schaakclub Ten Boer, te weten
www.albertsschaakblog.blogspot.com.

Ook het jeugdschaak, dat vorig jaar succesvol van start ging, begint binnenkort weer. De kinderen krijgen les in het schaken volgens de ‘Stappenplan’-methode. Het seizoen bij de jeugd begint op vrijdag 28 september. Ook hier geldt dat nieuwe leden van harte welkom zijn. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roelof Kroon, de jeugdleider (050-3024718).

Geen opmerkingen: