donderdag, april 07, 2011

Opgave 233


Gemiste kansen of niet (zie het verslag van de ontmoeting Ten Boer-DAC in de vorige bijdrage), het leven, zelfs dat van een schaker gaat natuurlijk gewoon verder; om uit een liedje van Ramses Shaffy te citeren: doorgaan, altijd maar doorgaan. Vandaar dat hier weer, of er niets is gebeurd, heel gewoon opgave 233 verschijnt. Alberts SchaakBlog verwacht toch wel meerdere reacties dit keer!

Vanuit bovenstaande stelling won zwart (aan zet) vlot. Hoe deed hij dat?

Stuur je antwoord uiterlijk vrijdag 15 april naar Alberts SchaakBlog! In het dan volgende weekend verschijnen de goede oplossing, de partijdetails en de ontvangen reacties.

Opsturen gaat het makkelijkst op de volgende manier:

1) Klik op 'comments' (rechts onder deze post); dan de oplossing intikken bij 'laat een reactie achter' met vermelding van je eigen naam (meteen onder de tekst). Naam vermelden hoeft niet per se, maar wordt wel gewaardeerd!
2) Woordverificatie (gegeven woord overnemen in kadertje).
3) Kies een identiteit: overslaan.
4) Klik onderaan op 'anoniem' en je antwoord is 'in principe' geplaatst.

Je reactie zal, na goedkeuring, eerst alleen bij comments te zien zijn (aanklikken om die te lezen!) en wordt t.z.t. (zie bovenvermelde data), tegelijk met het antwoord en verdere details, op het 'direct zichtbare' weblog gezet.

4 opmerkingen:

albert zei

Albert:
Opgave 233: 1e antwoord ontvangen

albert zei

Opgave 233: 2e antwoord ontvangen (Govert Pellikaan; antwoord van gisteren was van Roelof Kroon)

albert zei

Opgave 233: 3e antwoord ontvangen (Derk Schuttel)

albert zei

Opgave 233: 4e antwoord ontvangen (Ernst-Jan Pastoor)