dinsdag, oktober 09, 2012

Leiderstrui voor Luuk Hartman op Schaaktoernooi Ten Boer


Om nog even terug te komen op de Grand Prix van 29 september jl.: onderstaand bericht en foto verschenen op de website van de Noorderkrant . Alberts SchaakBlog maakt er natuurlijk graag een plekje voor vrij!

TEN BOER – Het eerste jeugd schaaktoernooi van de nieuwe Grand Prix cyclus is afgelopen weekeinde een groot succes geworden. Het toernooi in Ten Boer trok 53 deelnemers. De cyclus wordt jaarlijks gehouden in de provincies Groningen en Drenthe. Naast deelnemers uit deze twee provincies komen ook veel schakers uit Friesland op bezoek bij de toernooien in onze regio. De 13 toernooien van de cyclus trekken ongeveer 250 deelnemers.
Toernooiwinnaar werd Daniël Apol van de Groningse schaakvereniging Paardensprong. Robin Bruins van de organiserende vereniging won de tweede groep. Sebastiaan Bensink uit Usquert van schaakclub SCEPU won de 5de groep.
Beste dagscore
Bij het eerste toernooi van een nieuwe cyclus krijgt de schaker met de beste dagscore de eerste leiderstrui. Dit bleek Luuk Hartman uit Ten Boer te zijn. In groep 7 won hij al zijn partijen. Hij kreeg de ‘gele’ trui uitgereikt van Roland Kroezen, bestuurslid van de Noordelijke Schaakbond. Een mooi succes voor Ten Boer, want de winnaar van de vorige cyclus kwam ook al van de vereniging.
De organiserende schaakvereniging Ten Boer bestaat volgend jaar 65 jaar. Door een aantal sponsoren is het mogelijk gemaakt om iedere deelnemer van het jeugdtoernooi een aandenken te geven van dit heuglijke feit. Zo vertrok elke jeugdschaker als winnaar met een medaille naar huis.
Felicitaties voor Luuk Hartman!

Geen opmerkingen: