woensdag, oktober 17, 2007

Clubcompetitie SC Ten Boer: ronde 6















Dinsdag 16 oktober 2007: de 6e ronde in de onderlinge competitie staat op het programma.

Aan het eind van de avond zijn de volgende resultaten bereikt:

Albert Prins (w) - Roelof Kroon (z): ½-½
Baudewijn Michel (w) - Klaas Dijkhuizen (z): ½-½
Gerard Zijlema (w) - Piet Beetsma (z): ½-½
Martin Berends (w) - Ad Mertens (z): 1-0
Wopko Dijkema (w) - Fré Blok (z): 1-0
Harm Buter (w) - Erik Stam (z): 1-0 (R) [= reglementaire winst, met dien verstande dat Erik alsnog de AMK'premie' krijgt]

Afwezig waren: Jan Pilon, Wim van Dijken en Erik Stam.

Dijkema-Blok
Fré liet zich door Wopko pardoes mat zetten in een stelling waar dat niet direct nodig was. Dat was althans mijn persoonlijke (en vluchtige) indruk.

Berends-Mertens
Op het moment dat ik de partij van Martin tegen Ad even in het langslopen bekeek (al later op de avond) stond Ad in het eindspel een loper achter. Dit kwam hij, zoals te verwachten was, niet meer te boven.

Zijlema-Beetsma
In de partij van Gerard tegen Piet is misschien het evenwicht niet echt verbroken geweest. Eerstgenoemde verklaarde later dat hij ietwat beter had gestaan. Hoe het ook zij: remise was het resultaat.

Michel-Dijkhuizen
Baudewijn verraste, na zijn mooie gelijkspel tegen Roelof, opnieuw de bookmakers, door zich nu Klaas van het lijf te houden. Hij handhaaft daarmee, op zijn minst voorlopig, zijn fraaie positie op de ranglijst en dat doet hem (en ons) deugd.

Prins-Kroon
Dan Albert tegen Roelof. Ook hier kwam na taaie strijd remise uit de bus. In de loop van de partij stelde (Blogger) Albert enkele keren remise voor, maar dat werd afgeslagen. Uiteindelijk, toen beide spelers het water na aan de lippen stond (als ik zo het verschijnsel tijdnood onder woorden mag brengen) maar dat er bij de zwartspeler nog iets dreigender uitzag, stelde deze zelf een gelijkspel voor, wat werd geaccepteerd. Een en ander tot lichte verbazing van de omstanders.


Binnen enkele dagen op Alberts SchaakBlog: de stand na 6 ronden.

P.S. Zelfs op omslagen van schaakboeken ligt het bord nog wel eens verkeerd, zoals de illustratie bij deze post bewijst!

 

Geen opmerkingen: