vrijdag, oktober 05, 2007

Jeugdschaken weer begonnen + Opgave 133

Het jeugdschaak dat vorig jaar bij Schaakclub Ten Boer een bijzonder goede start heeft gemaakt, onder (we mogen wel zeggen de bezielen- de) leiding van club- kampioen Roelof Kroon is vorige week begonnen aan het tweede seizoen.


Zo'n twintig kinderen waren ook vandaag weer aanwezig die in twee groepen instructie kregen en daarna, zoals gebruikelijk, hun wekelijkse partijtje speelden.


Als schrijver dezes zich niet vergist gaan de schakertjes van de eerste groep in dit seizoen al proberen met goed gevolg examen te doen voor stap 1 van het Stappenplan, zodat dan zal blijken dat er vorderingen zijn gemaakt!



Voor alle volledigheid: groep 1 schaakt in het Buurhoes aan de Gaykingastraat elke vrijdag van 16.00 tot 17.00 uur; groep 2 begint, uiteraard ook in het Buurhoes, om 16.30 uur en gaat door tot 17.30 uur.
Belangstellenden, zowel ouders als kinderen, zijn van harte welkom om eens te komen kijken!
----------------------------------------------------------------------------------------------
OPGAVE 133


In bovenstaande stelling pakte de witspeler flink uit en na enkele zetten kon zwart opgeven. Hoe ging een en ander in zijn werk?

Ieder die de oplossing denkt te weten kan die opsturen! Dat gaat als volgt:

1) Klik op 'comments' (rechts onder deze post); dan de oplossing intikken bij 'leave your commment' met vermelding van je eigen naam (gewoon meteen onder de tekst). Naam vermelden hoeft niet per se, maar wordt wel op prijs gesteld!

2) Woordverificatie (gegeven woord overnemen in kadertje)

3) Klik op 'anonymous'

4) Klik op 'publish your comment' en je antwoord is geplaatst.

In de loop van de volgende week volgt het antwoord, waarbij de namen van hen die hebben meegedaan en natuurlijk hun reacties zullen worden vermeld.

Geen opmerkingen: