woensdag, mei 02, 2012

Clubcompetitie Ten Boer: ronde 31


In de 31e ronde, waarna nog drie te gaan, zijn gisteravond nog even wat puntjes op de i gezet.

Roelof won van Albert door laatstgenoemde het vuur na aan de schenen te leggen, zodat de witspeler op het laatst niet veel zetten meer kon doen, zonder zichzelf te schaden: voldoende reden om op te geven.

Klaas sloeg tegen Piet tot meerdere keren toe een remisevoorstel af ("ik moet het weigeren" [Albert: van wie moet dat eigenlijk? Van Sinterklaas?], maar slaagde er toch niet in de juistheid van die weigeringen aan te tonen. Onder de verzuchting "te moeilijk" stemde hij uiteindelijk met het vredelievende idee in en reikte zijn tegenstander de vermoeide hand. 

Het scheelde een haar of Alfred had Jan op de pijnbank gelegd, maar in veel betere stelling wist hij niet de juiste zetten te vinden, offerde ten onrechte een paard (of hij gaf het weg, het verschil is niet altijd even duidelijk) en moest niet veel later de strijd staken.

Gerard bouwde in zijn partij tegen Wopko een fraaie stelling op, compleet met een op de zwarte koning gerichte batterij van loper en dame. Wopko, een verklaard tegenstander van veel stilte tijdens de partijen, zag geen andere oplossing dan een kwaliteit te offeren. Het bleek een tijdelijke oplossing te zijn en wit nam het punt mee naar huis.

Erwin wist Ad te bedwingen door een krachtige aanval langs de h-lijn , compleet met opstomende pionnen, met daarachter het zware geschut, precies zoals we dat uit de boeken hebben geleerd. Zwart kon al het geweld niet het hoofd bieden en moest capituleren.

Albert Prins (w) - Roelof Kroon: 0 - 1
Klaas Dijkhuizen (w) - Piet Beetsma: ½ - ½
Alfred Rodenboog - Jan Pilon: 0 - 1
Gerard Zijlema (w) - Wopko Dijkema: 1 - 0
Erwin Kok (w) - Ad Mertens: 1 - 0

Afwezig: Harm Buter, Wim van Dijken, Erick Erdtsieck, Marten Berends en Fré Blok.

Binnenkort de nieuwe tussenstand. Een felicitatie aan onze oude én nieuwe clubkampioen Roelof kan er al wel vast af, het is net als met Ajax: puur in theorie kan het nog mis gaan, maar de afloop staat voor 99,99 % vast.

Geen opmerkingen: