woensdag, november 16, 2022

Jacob over Leek 2 - Lewenborg 2 (12 november)

 

Gisteravond gingen we in opperbeste stemming naar Leek voor de 1e ronde. Afgelopen maandag wonnen we immers in de beker van ESG (½ - 3½).

Het ritje naar Leek is stukken korter dan naar Emmen. Maar in dit korte tijdsbestek wel besproken dat Leek een niet te onderschatten tegenstander is.....

Op het laatste bord speelde ondertekende tegen een ratingloze tegenstander; geen jeugdspeler maar een tegenstander die na een flink aantal jaren weer was begonnen te schaken.

In het begin ging het gelijk op totdat ik op de damevleugel in korte tijd twee pionnen achter kwam te staan. De tegenstander bleef foutloos in het eindspel en toen was het uiteindelijk gebeurd.

John zat de hele tijd te loeren om met z'n toren de stelling van de tegenstander binnen te vallen; de tegenstander luisterde echter niet naar hem. Uiteindelijk zegt John te afwachtend gespeeld te hebben waarna een verliespartij ontstond.

Arthur was te hebberig door een pion te verschalken maar had zich terug moeten trekken. Hierdoor werkte hij zich in de nesten en weer een nul voor Lewenborg.

Alle hoop op Boudewijn om de eer te redden. Hij had echter, net als Arthur en Jacob, een akkefietje met een pion. Het duurde te lang voordat een verloren pion eventueel terug gepakt kon worden. De tegenstander kwam uiteindelijk  beter te staan ondanks nog maar 3 minuten op de klok. Ieder van ons gaf aan wel mooie partij te hebben gespeeld maar helaas wel een nul score. 

Uitslag Leek 2 vs Lewenborg 2: 4 - 0. 


Geen opmerkingen: