woensdag, april 11, 2012

SC Ten Boer: ronde 28


In de 28e ronde van de clubcompetitie werden gisteravond 5 partijen gespeeld. Er zijn nog 6 ronden te gaan, waarna de definitieve rangschikking van het seizoen 2011-2012 uit de bus zal rollen. Er vielen de volgende uitslagen te noteren:

Klaas Dijkhuizen (w) - Gerard Zijlema: 1 - 0
Piet Beetsma (w) - Wim van Dijken: 1 - 0
Albert Prins (w) - Wopko Dijkema: 1 - 0
Alfred Rodenboog (w) - Ad Mertens: 1 - 0
Fré Blok (w) - Harm Buter: 0 - 1

Afwezig waren: Roelof Kroon en Jan Pilon. Marten Berends: SN.

Gerard offerde tegen Klaas een paard tegen twee pionnen, met de hoop op meer. Dat kwam er echter niet van en wit incasseerde het punt.

Piet tracteerde Wim op een tweepaardenspel in de nahand, waaruit zwart niet schadevrij tevoorschijn kwam. Wit won derhalve en komt daarmee vermoedelijk op de 3e plaats van de ranglijst.

Wopko onderging in zijn partij tegen Albert een kleine invasie over de a-lijn. Tot onmiddellijk resultaat leidde dit nog niet, maar de zwarte stukken stonden wel heel ongemakkelijk. Toen een zwarte loper even zijn vaste noodzakelijke plaatsje verliet resulteerde dat direct in pionverlies, waarna wit  gemakkelijk spel had.

Alfred won van Ad maar het hoe en waarom is Albert helaas ontgaan. Alfred blijft hoe dan ook sterk spelen en Albert zal nog even aan de bak moeten om zijn 5e plaats veilig te stellen.

Fré leverde tegen Harm diverse stukken in, zette voortdurend te vlug naar de mening van uw verslaggever, en liet zich uiteindelijk wat vlot mat zetten.

Binnen enkele dagen de nieuwe tussenstand op Alberts SchaakBlog.

Geen opmerkingen: