zondag, april 20, 2008

Nieuwe kans voor SC Ten Boer: alweer afwachten!

Het degraderen van Ten Boer staat nog steeds niet helemaal vast. Steeds is er weer een wat vertragende factor, die je met wat goede wil ook wel een hoopgevende factor zou kunnen noemen.
Zo begreep ik dat als Unitas III nu niet zou degraderen uit de KNSB, Ten Boer niet naar de 2e klas van de NOSBO zou hoeven te vertrekken. Welnu: het bewuste team van Unitas is niet gedegradeerd. Daarmee is de kous echter nog niet af. Nu blijkt een en ander weer af te hangen van Eelde-Paterswolde: als die club (als 3e geëindigd in de 2e klasse) wil, zouden ze naar de 1e klasse kunnen, waarbij dan weer het afdalen van Ten Boer aan de orde is. Maar wil E-P promoveren?
We moeten het weer allemaal afwachten... Wel of niet promoveren of degraderen, het begint een enigszins tombola-achtig gebeuren te worden! Ook uit de woorden van oud-lid Jan Kroon (zie de reactie bij opgave 154) blijkt een lichte verwondering omtrent deze toestand.
Tijdens de laatste ronde ben je, wat al of niet degraderen betreft, afhankelijk van je laatste tegenstander (Groningen) en van Middelstum en DAC. Een en ander gaat op het nippertje mis (ik daal niet weer af in details), vervolgens blijken we afhankelijk van Unitas III (club 4 in de rij) en nu ineens van Eelde-Paterswolde (nummer 5). Als zij niet willen promoveren duikt waarschijnlijk nummer 6 wel ergens op van achter de bosjes (Toon Hermans: "Wat ritselt daar in 't struikgewas....?"

Ik wil een origineel voorstel doen aan de competitieleiding van de NOSBO: laat een promotie-degradatie wedstrijd spelen tussen Ten Boer en Eelde-Paterswolde om een plaats in de 1e klasse! Dat zou een heel wat logischer gang van zaken zijn dan de merkwaardige methode die momenteel wordt gehanteerd. Maar waarschijnlijk is mijn voorstel TE origineel!?

Geen opmerkingen: