vrijdag, april 11, 2008

Opgave 153

Wit (aan zet) wist in een, volgens mijn bronnen echt gespeelde, partij deze stelling remise te houden. De oplossing is zo mooi dat je bijna moeite hebt om in de authenticiteit van zo'n partij te geloven. Als studie van een bekend eindspelcomponist zou het geheel in ieder geval niet misstaan.

Hoe ging de partij verder?

Stuur je antwoord (niet zo makkelijk te vinden!) naar Alberts SchaakBlog!

Opsturen van een antwoord gaat aldus:

1) Klik op 'comments' (rechts onder deze post); dan de oplossing intikken bij 'laat een reactie achter' met vermelding van je eigen naam (gewoon meteen onder de tekst). Naam vermelden hoeft niet per se, maar is wel sympathiek!
2) Woordverificatie (gegeven woord overnemen in kadertje)
3) Kies een identiteit: hoeft niet, kan worden overgeslagen
4) Klik onderaan op 'anoniem' en je antwoord is 'in principe' geplaatst.

Je reactie zal pas op een later tijdstip (na goedkeuring) echt in beeld verschijnen: het voor de tweede keer invoeren van een antwoord (omdat je denkt dat het versturen niet gelukt is) is dus niet nodig.

Kijk aan het eind van de volgende week op mijn weblog (eerder mag natuurlijk ook) voor details betreffende deze opgave, de oplossing en de binnengekomen antwoorden!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Gokje, met d6 sluiten we eerst een lijntje voor de tijdwinst, cxd6, a5, Lxg3, a6, d5, Kxd4, Lb8, Kxd5, h4, Kc6, h3, Kb7,h2,
Kxb8, h1D, a7 met remise

Anoniem zei

Klaas,

Volgens mij is 1. d6 cxd6 2. Kd3 Lxg3 3. a5 d5 4. a6 Lb8 5. a7 Lxa7 pat
een betere optie

Roelof